ACUS Cremona

 1.099,00

De ACUS Cremona is een compacte versterker, speciaal voor strijkinstrumenten. Deze versterker heeft een vermogen van 200 Watt, wat voldoende is voor een optreden voor een publiek van zo’n 100 mensen. Je kunt deze versterker dan als ‘stand alone PA unit’ gebruiken, dus zonder zaalversterking. De ACUS Cremona heeft bovendien drie kanalen, een tilt-back constructie voor monitor-gebruik en 4 ingebouwde reverb-effecten.

Zoek je een versterker speciaal voor strijkinstrumenten, met voldoende vermogen voor op een podium en ingebouwde reverb-effecten, dan is dit het ACUS model voor jou!

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

De ACUS Cremona is een ode aan strijkers

De ACUS Cremona is een compleet uitgeruste en compacte akoestische versterker met drie kanalen. Kenmerkend aan de serie versterkers van ACUS is de natuurgetrouwe weergave van het geluid van de cello. Heb je een mooi instrument, dan wil je ook dat de kwaliteiten van je cello worden versterkt!

De drie kanalen van de ACUS Cremona

Er staan drie kanalen tot je beschikking. Elk kanaal is uitgevoerd met een peak LED, een 4-band equalizer instelbaar op + of – 15 dB (hoog, mid-hoog, mid-laag en laag), een schakelbaar en instelbaar HFS filter, een effect-send volume voor de hoeveelheid reverb (4 varianten van reverb galmeffecten waar je uit kunt kiezen) en een kanaal volume. Deze versterker is speciaal ontwikkeld voor het versterken van strijkinstrumenten, waardoor hun natuurlijke harmonischen (boventonen) goed tot hun recht komen.

Alle kanalen geven je de keuze tussen een gebalanceerde microfoon-ingang (1 kOhm) of een ongebalanceerde lijn-ingang (1 MOhm). De DPA 4099c microfoon kan direct in de microfooningang, welke is uitgerust met een schakelbare fantoomvoeding. Alle piëzo-elementen in de cellowinkel (FWF MC-01 en MC-02) hebben voldoende uitgangsvolume en kun je zo invoeren in de lijn-ingang van deze versterker. Andere typen piëzo elementen kunnen een voorversterker nodig hebben, dus let daar op!

Resonantie-filter

De ACUS Cremona is uitgevoerd met een speciaal resonantie-filter of ‘notch-filter’. Resonantie is het ongewenste effect wat optreedt wanneer je de geluidsbron (cello met pick-up of microfoon of elektrische cello) dicht bij de versterker hebt staan, waardoor het geluid steeds verder versterkt wordt en gaat ‘rondzingen’. Dit effect wordt ook ‘feedback’ genoemd.

Als je het resonantie-filter inschakelt kun je met een draaiknop de resonantiefrequentie kiezen op een schaal van 100 tot 250 Hz, waarop dit rondzingen wordt gedempt met -12 dB.

Overige aansluitingen op de ACUS Cremona

Deze versterker heeft een AUX-ingang (jack-plug) met een eigen volume-regeling, een 2 bands equalizer, instelbaar op + of – 15 dB (hoog en laag), waarop je een mp3-speler, telefoon, tablet, computer of keyboard of synthesizer aan kunt sluiten.

Er is een gebalanceerde ‘direct-out’ uitgang (XLR-plug), waarmee je de versterker met een lange kabel kunt aansluiten op een zaal-installatie (PA).

De hoofdtelefoonuitgang bevat een klasse-A versterker en heeft een eigen volume-regeling.

Aan de achterkant van de versterker vind je de aansluiting voor de voedingskabel, een aan/uit-schakelaar en een ‘ground lift’ schakelaar. Met deze schakelaar kun je ervoor zorgen dat een eventuele brom, veroorzaakt door een aardlus wordt opgeheven. Een aardlus kan optreden in muziekinstallaties (versterkers) als een magnetisch veld of elektrische stroom onbedoeld een elektrische spanning induceert in een gesloten elektrisch circuit, vooral bij het gebruik van signalen met een heel lage spanning, zoals microfoons of piëzo’s bijvoorbeeld. Dit hoor je dan terug in de vorm van een brom-geluid.

Technische specificaties van de ACUS One for Strings Cremona

Frequentiebereik40 Hz – 20 kHz
Maximaal vermogen200 Watt maximaal
Woofer1 x 8 inch
Tweeterdiafragma luidspreker (compression tweeter)
Bass2-weg bas-reflex
Gewicht14 kg
Afmetingenhoogte 39,5 cm, breedte 28,5 cm, diepte 32,5 cm

ACUS Sound Engineering

ACUS Sound Engineering is een Italiaans bedrijf, dat al haar producten ontwerpt en produceert in Recanati, Italië. De productie richt zich voornamelijk op akoestische versterkers, welke zijn ontwikkelt door een ex-engineer van Schertler versterkers. Kenmerkend aan ACUS is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van hun versterkers. De versterkers zijn bovendien breed inzetbaar en ideaal voor het gebruik met (semi-)akoestische instrumenten, waaronder de strijkinstrumenten.

Extra informatie

Gewicht15000 g
Cello versterking

Versterker