ACUS One for Street 5TB

 729,00

De ACUS OneForStreet 5TB is compact en speciaal gemaakt voor mobiel gebruik, zoals op straat. Deze versterker is zowel met als zonder netstroom te gebruiken door een ingebouwde accu. De versterker heeft een maximaal vermogen van 80 Watt, wat voldoende is voor een kleinschalig optreden. De ACUS OneForStreet 5TB heeft bovendien twee kanalen en een ingebouwde reverb.

Wil je overal waar je gaat je cello in een versterker kunnen pluggen? Dan is dit het ACUS model voor jou!

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

De cello-versterking voor onderweg

De ACUS One for Street 5TB is een compacte akoestische versterker met twee kanalen. Dit model is uitgerust met een ingebouwde accu, waardoor je de versterker overal kunt gebruiken, onafhankelijk van de aanwezigheid van netstroom.

Kenmerkend aan de serie versterkers van ACUS is de natuurgetrouwe weergave van het geluid van de cello. Heb je een mooi instrument, dan wil je ook dat de kwaliteiten van je cello worden versterkt!

De twee kanalen van de ACUS One for Street 5TB

Er staan twee kanalen tot je beschikking. Elk kanaal is uitgevoerd met een gain/volume knop, een 3-band equalizer instelbaar op + of – 15 dB (hoog, midden en laag) en een effect-volume voor de hoeveelheid reverb per kanaal.

Kanaal 1 geeft je de keuze tussen een gebalanceerde microfoon-ingang (1 kOhm) of een ongebalanceerde lijn-ingang (470 kOhm). De DPA 4099c microfoon kan direct in de microfooningang, welke is uitgerust met een schakelbare fantoomvoeding. Alle piëzo-elementen in de cellowinkel (FWF MC-01 en MC-02) hebben voldoende uitgangsvolume en kun je zo invoeren in de lijn-ingang van deze versterker. Andere typen piëzo elementen kunnen een voorversterker nodig hebben, dus let daar op!

Kanaal 2 heeft een lijn-ingang en is bijvoorbeeld geschikt voor het aansluiten van een in mono aan te sluiten instrument.

Overige aansluitingen op de ACUS 5TB

Deze versterker heeft een stereo AUX-ingang (3,5 mm, 47 kOhm) aan de achterkant van de versterker met een eigen volume-regeling, waarop je een mp3-speler, telefoon, tablet, computer of keyboard of synthesizer aan kunt sluiten.

Er is een ‘direct-out’ uitgang (XLR-plug), waarmee je de versterker met een lange kabel kunt aansluiten op een zaal-installatie (PA).

Aan de achterkant van de versterker vind je de aansluiting voor de voedingskabel, een aan/uit-schakelaar, de hierboven genoemde AUX-ingang en een schakelbare aansluiting voor een extra accu.

Indicatoren voor stroomverbruik op de ACUS 5TB

Er zijn vijf led-lampjes op het bedieningspaneel die je een indicatie geven over het stroomverbruik van de versterker:

  1. Low battery charge led: Brandt wanneer de batterij opgeladen moet worden.
  2. Charge led: Brandt wanneer de accu wordt opgeladen.
  3. Mains led: Brandt wanneer je de versterker hebt aangesloten op netstroom.
  4. Power led: Brandt als de versterker aan staat.
  5. Phantom led: Brandt als je de fantoomvoeding hebt aangezet voor gebruik met een condensatormicrofoon.

Met een volle accu kan de versterker ongeveer 7 uur gebruikt worden. De oplaadtijd voor een volledig lege accu is 10 tot 12 uur. Wanneer de versterker niet wordt gebruikt, moet de accu minstens eens per 4 maanden helemaal opgeladen worden. De levensduur van de ingebouwde accu is (afhankelijk van de wijze van gebruik) twee tot vier jaar.

Technische specificaties van de ACUS One for Street 5TB

Frequentiebereik50 Hz – 20 kHz
Maximaal vermogen80 Watt (piekvermogen)
Woofer1 x 6 inch
Tweeterdiafragma luidspreker (compression tweeter)
Bass2-weg bas-reflex
Gewicht15 kg
Afmetingenhoogte 36,5 cm, breedte 26,4 cm, diepte 29 cm

ACUS Sound Engineering

ACUS Sound Engineering is een Italiaans bedrijf, dat al haar producten ontwerpt en produceert in Recanati, Italië. De productie richt zich voornamelijk op akoestische versterkers, welke zijn ontwikkelt door een ex-engineer van Schertler versterkers. Kenmerkend aan ACUS is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van hun versterkers. De versterkers zijn bovendien breed inzetbaar en ideaal voor het gebruik met (semi-)akoestische instrumenten, waaronder de strijkinstrumenten.

Extra informatie

Gewicht16000 g
Cello versterking

Versterker