ACUS One for Strings 5TC

 529,00

De ACUS OneForStrings 5TC is compact en in de cellowinkel het instapmodel van ACUS voor elektro-akoestische versterking. Deze versterker heeft een vermogen van 50 Watt, wat voldoende is voor thuisgebruik of in een studio. De ACUS OneForStrings 5TC heeft bovendien twee kanalen, een ingebouwde reverb en een tilt-back ontwerp.

Wil je beginnen met elektro-akoestisch of elektrisch cello spelen? Dan is dit het ACUS model voor jou!

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Het instapmodel voor cello-versterking

De ACUS One for Strings 5TC is een compacte akoestische versterker met twee kanalen. Dit is een klasse versterker met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Kenmerkend aan de serie versterkers van ACUS is de natuurgetrouwe weergave van het geluid van de cello. Heb je een mooi instrument, dan wil je ook dat de kwaliteiten van je cello worden versterkt!

De twee kanalen van de ACUS One for Strings 5TC

Er staan twee kanalen tot je beschikking. Elk kanaal is uitgevoerd met een gain/volume knop, een 3-band equalizer instelbaar op + of – 15 dB (hoog, midden en laag) en een effect-volume voor de hoeveelheid reverb per kanaal.

Kanaal 1 geeft je de keuze tussen een gebalanceerde microfoon-ingang (1 kOhm) of een ongebalanceerde lijn-ingang (470 kOhm). De DPA 4099c microfoon kan direct in de microfooningang, welke is uitgerust met een schakelbare fantoomvoeding. Alle piëzo-elementen in de cellowinkel (FWF MC-01 en MC-02) hebben voldoende uitgangsvolume en kun je zo invoeren in de lijn-ingang van deze versterker. Andere typen piëzo elementen kunnen een voorversterker nodig hebben, dus let daar op!

Kanaal 2 heeft een lijn-ingang en is bijvoorbeeld geschikt voor het aansluiten van een in mono aan te sluiten instrument.

Overige aansluitingen op de ACUS 5TC

Deze versterker heeft een stereo AUX-ingang (3,5 mm, 47 kOhm) met een eigen volume-regeling, waarop je een mp3-speler, telefoon, tablet, computer of keyboard of synthesizer aan kunt sluiten.

Er is een ‘direct-out’ uitgang (XLR-plug), waarmee je de versterker met een lange kabel kunt aansluiten op een zaal-installatie (PA).

Aan de achterkant van de versterker vind je de aansluiting voor de voedingskabel, een aan/uit-schakelaar en een ‘ground lift’ schakelaar. Met deze schakelaar kun je ervoor zorgen dat een eventuele brom, veroorzaakt door een aardlus wordt opgeheven. Een aardlus kan optreden in muziekinstallaties (versterkers) als een magnetisch veld of elektrische stroom onbedoeld een elektrische spanning induceert in een gesloten elektrisch circuit, vooral bij het gebruik van signalen met een heel lage spanning, zoals microfoons of piëzo’s bijvoorbeeld. Dit hoor je dan terug in de vorm van een brom-geluid.

Technische specificaties van de ACUS One for Strings 5TC

Frequentiebereik50 Hz – 20 kHz
Maximaal vermogen50 Watt effectief (RMS)
Woofer1 x 5 inch
Tweeterdiafragma luidspreker (compression tweeter)
Bass2-weg bas-reflex
Gewicht7 kg
Afmetingenhoogte 29 cm, breedte 24,5 cm, diepte 25 cm

ACUS Sound Engineering

ACUS Sound Engineering is een Italiaans bedrijf, dat al haar producten ontwerpt en produceert in Recanati, Italië. De productie richt zich voornamelijk op akoestische versterkers, welke zijn ontwikkelt door een ex-engineer van Schertler versterkers. Kenmerkend aan ACUS is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van hun versterkers. De versterkers zijn bovendien breed inzetbaar en ideaal voor het gebruik met (semi-)akoestische instrumenten, waaronder de strijkinstrumenten.

Extra informatie

Gewicht8000 g
Cello versterking

Versterker