ACUS One for Strings 8

 849,00

De ACUS OneForStrings 8 is compact, maar groots in geluid. Deze versterker heeft een vermogen van 200 Watt, wat voldoende is voor een optreden voor een publiek van zo’n 100 mensen. Je kunt deze versterker dan als ‘stand alone PA unit’ gebruiken, dus zonder zaalversterking. De ACUS OneForStrings 8 heeft bovendien drie kanalen en 8 ingebouwde reverb-effecten.

Wil je niet het duurste model, maar wel voldoende vermogen voor op een podium, veelzijdigheid met meerdere kanalen en ingebouwde reverb-effecten, dan is dit het ACUS model voor jou!

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

De compacte ‘alleskunner’ voor cello-versterking

De ACUS One for Strings 8 is een compleet uitgeruste en compacte akoestische versterker met drie kanalen. Kenmerkend aan de serie versterkers van ACUS is de natuurgetrouwe weergave van het geluid van de cello. Heb je een mooi instrument, dan wil je ook dat de kwaliteiten van je cello worden versterkt!

De drie kanalen van de ACUS 8

Er staan drie kanalen tot je beschikking. Elk kanaal is uitgevoerd met een peak LED, een 3-band equalizer instelbaar op + of – 15 dB (hoog, midden en laag), een effect-send volume voor de hoeveelheid reverb (8 varianten van reverb galmeffecten waar je uit kunt kiezen) en een kanaal volume. Deze versterker is zo veelzijdig, dat je er in principe elk denkbaar instrument mee kunt versterken.

Kanaal 1 en 2 geven je de keuze tussen een gebalanceerde microfoon-ingang (1 kOhm) of een ongebalanceerde lijn-ingang (1 MOhm). De DPA 4099c microfoon kan direct in de microfooningang, welke is uitgerust met een schakelbare fantoomvoeding. Alle piëzo-elementen in de cellowinkel (FWF MC-01 en MC-02) hebben voldoende uitgangsvolume en kun je zo invoeren in de lijn-ingang van deze versterker. Andere typen piëzo elementen kunnen een voorversterker nodig hebben, dus let daar op!

Kanaal 3 heeft een lijn-ingang en is bijvoorbeeld geschikt voor het aansluiten van een in mono aan te sluiten instrument.

Resonantie-filter

De ACUS One for Strings 8 is uitgevoerd met een speciaal resonantie-filter of ‘notch-filter’. Resonantie is het ongewenste effect wat optreedt wanneer je de geluidsbron (cello met pick-up of microfoon of elektrische cello) dicht bij de versterker hebt staan, waardoor het geluid steeds verder versterkt wordt en gaat ‘rondzingen’. Dit effect wordt ook ‘feedback’ genoemd.

Als je het resonantie-filter inschakelt kun je met een draaiknop de resonantiefrequentie kiezen op een schaal van 100 tot 250 Hz, waarop dit rondzingen wordt gedempt met -12 dB.

Overige aansluitingen op de ACUS 8

Deze versterker heeft een stereo ingang (twee RCA tulp-pluggen, 22 kOhm impedantie) met een eigen volume-regeling, een 2 bands equalizer, instelbaar op + of – 15 dB (hoog en laag), waarop je een mp3-speler, telefoon, tablet, computer of keyboard of synthesizer aan kunt sluiten. Er is ook een stereo uitgang (RCA tulp-pluggen), waarop je bijvoorbeeld een opnameapparaat kunt aansluiten.

Er is een ongebalanceerde lijn-uitgang (jack-plug) met eigen volume-regeling, waarmee je de versterker met een korte kabel kunt aansluiten op een zaal-installatie (PA). Er is ook een ‘direct-out’ uitgang (XLR-plug), waarmee je de versterker met een lange kabel kunt aansluiten op een zaal-installatie (PA).

De hoofdtelefoonuitgang bevat een klasse-A versterker en heeft een eigen volume-regeling.

Aan de achterkant van de versterker vind je de aansluiting voor de voedingskabel, een aan/uit-schakelaar en een ‘ground lift’ schakelaar. Met deze schakelaar kun je ervoor zorgen dat een eventuele brom, veroorzaakt door een aardlus wordt opgeheven. Een aardlus kan optreden in muziekinstallaties (versterkers) als een magnetisch veld of elektrische stroom onbedoeld een elektrische spanning induceert in een gesloten elektrisch circuit, vooral bij het gebruik van signalen met een heel lage spanning, zoals microfoons of piëzo’s bijvoorbeeld. Dit hoor je dan terug in de vorm van een brom-geluid.

Technische specificaties van de ACUS One for Strings 8

Frequentiebereik40 Hz – 20 kHz
Maximaal vermogen200 Watt effectief (RMS)
Woofer1 x 8 inch
Tweeterdiafragma luidspreker (compression tweeter)
Bass2-weg bas-reflex
Gewicht13 kg
Afmetingenhoogte 39 cm, breedte 32 cm, diepte 27,5 cm

ACUS Sound Engineering

ACUS Sound Engineering is een Italiaans bedrijf, dat al haar producten ontwerpt en produceert in Recanati, Italië. De productie richt zich voornamelijk op akoestische versterkers, welke zijn ontwikkelt door een ex-engineer van Schertler versterkers. Kenmerkend aan ACUS is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van hun versterkers. De versterkers zijn bovendien breed inzetbaar en ideaal voor het gebruik met (semi-)akoestische instrumenten, waaronder de strijkinstrumenten.

Extra informatie

Gewicht14000 g
Cello versterking

Versterker