ACUS One for Strings BASS

 1.199,00

De ACUS OneForStrings AD is het grootste model versterker in de cellowinkel. Deze versterker heeft een vermogen van 350 Watt, wat voldoende is voor een optreden voor een publiek van zo’n 150 mensen. Je kunt deze versterker dan als ‘stand alone PA unit’ gebruiken, dus zonder zaalversterking. De ACUS OneForStrings AD heeft bovendien vijf kanalen, waardoor hij tevens geschikt is voor een klein ensemble.

Uniek aan dit model in de ACUS reeks is een apart kanaal met een speciaal filter wat je kunt instellen voor de cello.

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

De ultieme versterker voor lage tonen

De ACUS One for Strings BASS is een complete en compacte PA, zeer geschikt voor het gebruik op een podium en in combinatie met een ensemble wat versterkt speelt. Kenmerkend aan de serie versterkers van ACUS is de natuurgetrouwe weergave van het geluid van de cello. Heb je een mooi instrument, dan wil je ook dat de kwaliteiten van je cello worden versterkt!

De drie kanalen van de ACUS BASS

Er staan drie kanalen tot je beschikking. Elk kanaal is uitgevoerd met een peak LED, een 4-band equalizer instelbaar op + of – 15 dB (hoog, mid-hoog, mid-laag en laag). Deze versterker is helemaal geoptimaliseerd voor cello en (contra)bas of basgitaar. Kanaal 1 heeft een effect-send voor de ingebouwde varianten voor reverb. Kanaal 2 en 3 hebben een effect-send voor een effectloop (elk afzonderlijk in te stellen!) en een apart schakelbare compressor, waardoor het geluid ‘compacter’ klinkt, dus met meer kern of focus. Daardoor komt het geluid van je cello nog beter tot zijn recht als je bijvoorbeeld in een bandje speelt, doordat het geluid beter te onderscheiden is in de mix.

Kanaal 1, 2 en 3 geven je de keuze tussen een gebalanceerde microfoon-ingang (1 kOhm) of een ongebalanceerde lijn-ingang (1 MOhm). De DPA 4099c microfoon kan direct in de microfooningang, welke is uitgerust met een schakelbare fantoomvoeding. Alle piëzo-elementen in de cellowinkel (FWF MC-01 en MC-02) hebben voldoende uitgangsvolume en kun je zo invoeren in de lijn-ingang van deze versterker. Andere typen piëzo elementen kunnen een voorversterker nodig hebben, dus let daar op!

Resonantie-filter

De ACUS One for Strings BASS is uitgevoerd met een speciaal resonantie-filter of ‘notch-filter’. Resonantie is het ongewenste effect wat optreedt wanneer je de geluidsbron (cello met pick-up of microfoon of elektrische cello) dicht bij de versterker hebt staan, waardoor het geluid steeds verder versterkt wordt en gaat ‘rondzingen’. Dit effect wordt ook ‘feedback’ genoemd.

Als je het resonantie-filter inschakelt kun je met een draaiknop de resonantiefrequentie kiezen op een schaal van 100 tot 250 Hz, waarop dit rondzingen wordt gedempt met -12 dB.

Overige aansluitingen op de ACUS BASS

Er is een aparte tuner-uitgang, waarmee je de versterker met een kabel kunt aansluiten op een stemapparaat of -pedaal. Er is ook een ‘direct-out’ uitgang (XLR-plug), waarmee je de versterker met een lange kabel kunt aansluiten op een zaal-installatie (PA).

De hoofdtelefoonuitgang bevat een klasse-A versterker en heeft een eigen volume-regeling.

Aan de achterkant van de versterker vind je de aansluiting voor de voedingskabel, een aan/uit-schakelaar en een ‘ground lift’ schakelaar. Met deze schakelaar kun je ervoor zorgen dat een eventuele brom, veroorzaakt door een aardlus wordt opgeheven. Een aardlus kan optreden in muziekinstallaties (versterkers) als een magnetisch veld of elektrische stroom onbedoeld een elektrische spanning induceert in een gesloten elektrisch circuit, vooral bij het gebruik van signalen met een heel lage spanning, zoals microfoons of piëzo’s bijvoorbeeld. Dit hoor je dan terug in de vorm van een brom-geluid.

Technische specificaties van de ACUS One for Strings BASS

Frequentiebereik 30 Hz – 20 kHz
Maximaal vermogen 400 Watt effectief (RMS)
Woofer 1 x 10 inch (high excursion)
Tweeter diafragma luidspreker (compression tweeter)
Bass 2-weg bas-reflex
Gewicht 13 kg
Afmetingen hoogte 46,7 cm, breedte 38 cm, diepte 31 cm

ACUS Sound Engineering

ACUS Sound Engineering is een Italiaans bedrijf, dat al haar producten ontwerpt en produceert in Recanati, Italië. De productie richt zich voornamelijk op akoestische versterkers, welke zijn ontwikkelt door een ex-engineer van Schertler versterkers. Kenmerkend aan ACUS is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van hun versterkers. De versterkers zijn bovendien breed inzetbaar en ideaal voor het gebruik met (semi-)akoestische instrumenten, waaronder de strijkinstrumenten.

Welke kiezen? De AD of de BASS?

Speel je in een ensemble met andere strijkers, blazers of bijvoorbeeld een gitarist of zanger/zangeres? Kies dan voor de AD. Het is de ideale PA voor een akoestisch gezelschap! Speel je als cellist solo of in een ensemble, waarbij je geen andere instrumenten hoeft te versterken met je Acus Oneforstrings? Kies dan voor deze BASS.

Extra informatie

Gewicht 15000 g
Cello versterking

Versterker