Cello Franciscus Podlaha 1928

 14.000,00

Deze mooie cello is gebouwd in 1928 door de Praagse vioolbouwer Franciscus Podlaha. Franciscus Podlaha, geboren in 1894, heeft o.a. prijzen gewonnen voor zijn instrumenten bij audities aan het Praags Conservatorium. Dat instituut heeft nog steeds muziekinstrumenten van hem in haar collectie.

1 op voorraad

Beschrijving

De cello wordt te koop aangeboden in consignatie door een beroeps-celliste van het Antwerpse Boho Strings. Zij heeft op deze cello gespeeld tijdens haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij cellist Jeroen Reuling. Leuk weetje is dat ze samen met deze cello een aantal prijzen heeft gewonnen op verschillende concoursen.

De cello heeft een open en ronde klank met veel resonans. Echt een karaktervolle cello. De cello is bespannen met kwaliteitssnaren: C en G-snaar: Thomastik Spirocore. D en A-snaar: Larsen Magnacore Arioso.

De kwaliteit van de cello is uitstekend. Zoals te zien is op de foto’s heeft de cello kleine lak-slijtages op plekken waar je dat ook mag verwachten na bijna een eeuw. De lak heeft een natuurlijk patina en craquelé, wat misschien iets is waar je van moet houden. In elk geval draagt dit bij aan de karaktervolle uitstraling van de cello. En wat belangrijker is: Het instrument is helemaal gaaf, zonder schades of reparaties.

Echt een instrument wat het de moeite waard maakt om eens langs te komen in de Cellowinkel, dus maak gerust een afspraak. Dat kan telefonisch, via een berichtje of e-mail.

Andere suggesties…