Cello Pyjama van 100% zijde handgemaakt

 63,50

Zorg goed voor je cello en geef hem een Cello Pyjama. De Cello Pyjama is gemaakt van 100% zijde. Zijde heeft als eigenschap dat het goed isoleert.

Beschrijving

Je wilt goed zorgen voor je cello. Dus geef je hem een Cello Pyjama. Deze pyjama voor je cello maak ik van 100% Indiase zijde. Je kunt hem makkelijk om je cello in je koffer gebruiken. Of in de cello hoes. En natuurlijk op je cellostandaard!

De cello pyjama is verkrijgbaar in zeven kleuren

  • Bordeau rood
  • Zwart
  • Ivoor
  • Mosgroen
  • Donkerblauw
  • Petrol
  • Rood

Waarom gemaakt van zijde?

Zijde heeft een zachte, effen textuur en is niet zo glad en elastisch als vele synthetische stoffen. Bovendien heeft zijde als eigenschap dat het goed isoleert. In de winter warm en in de zomer koel. Zijde is erg sterk, zolang het droog blijft en niet teveel wordt blootgesteld aan zonlicht. Zijde gaat dan ook erg lang mee; het vergaat niet zo snel als andere soorten textiel.

Zijde is een kostbaar natuurproduct. Zijde wordt gemaakt van de cocons van de zijde-rups. Deze zijde wordt gewonnen nadat de rupsen hun cocon hebben verlaten. De lange draad die ontstaat wordt afgewikkeld, gebleekt en gesponnen tot garen. Om 1 kilo zijde te produceren, moeten er 104 kg blaadjes door 3000 zijde-rupsen gegeten worden!

Cello pyjama bestellen?

Al deze cello pyjama’s maak ik zelf. Ik doe dat enkel op bestelling. Daardoor is de levertijd wel één tot twee weken. Want dit is meer een service product dan een winkelproduct. Echte zijde is namelijk kostbaar, maar wel heel doeltreffend voor deze toepassing. Je moet er even op wachten, maar dan heb je ook echt iets heel moois in handen.

KLANTERVARINGEN

“Wat prachtig is hij! 😉 Hartelijk dank voor het maken!” – Naomi

“Het is even wennen het aan doen van de pyjama bij je cello, maar als je een keer de voordelen hebt ervaren gun je je cello een Pyjama!”

“Het was winter en het vroor buiten. Mijn cello lekker z’n pyjama aan gedaan. Een maal op de plek van bestemming was mijn cello in z’n nopjes, hij had het niet koud gehad. Voor de cello fijn dat hij niet zo koud is geworden, voor mij fijn om niet op een ijskoud instrument te hoeven spelen. Allebei blij!”

 

Een speciaal verzoek is ook mogelijk

Zo heb ik bijvoorbeeld ook eens onderstaande cellopyjama gemaakt van Chinese Satijn (ook 100% zijde). Belangrijk is wel dat de stof niet te zwaar wordt. Anders heb je een superlichtgewicht koffer met een zware cellopyjama…

 

Extra informatie

Gewicht 145 g
Benodigdheden

Cello Pyjama

Cello Pyjama

Zilvergrijs, Groen, Donkerblauw, Ivoor, Mosgroen, Zwart, Kobaltblauw, Rood, Donkergroen, Messing, Creme, Fuchsia, Bordeau rood, Petrol

Cadeau

Cellopyjama