Cello strijkstok éclipse

 498,00

De cello strijkstok éclipse is verkrijgbaar in de maat 4/4. De bijzonder elegante verfraaiing van de slof maakt deze strijkstok   uniek. En hij is niet alléén maar mooi: Achthoekig pernambuk, ebben slof, zilveren montuur. Deze stok komt bij vergelijken regelmatig terecht tussen strijkstokken van €1.000,- of meer. Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding dus!

2 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

De cello strijkstok ‘éclipse’ is verkrijgbaar in de maat 4/4. Gemaakt van pernambuk hout met een ebben slof met een unieke inleg van ebben met zilveren omranding. Het montuur is van zilver met een belijning van zwart zijde. Het is een achthoekige (octogonale) stok.

De opbouw van deze strijkstok

De kwaliteit van het gebruikte pernambuk hout en de achthoekige vorm zorgen voor een fijne verhouding tussen gewicht, balans en flexibiliteit. Dat maakt deze stok zeer geschikt voor gevorderde spelers. Opvallend zijn natuurlijk de verfraaiingen van de stok door een zilver en zijde montuur, de fraaie en eenvoudige inzet in de slof en de driedelige knop met zilver, ebben en parelmoer. Dit alles maakt deze strijkstok echt een stok die gehoord en gezien mag worden!

Cello strijkstok éclipse ebben zilver pernambuk cellowinkelIets over de naam… éclipse

De naam éclipse komt uit het Frans en betekent zonsverduistering. Het Parijs’ oog in de slof doet denken aan een zonsverduistering, een zwarte cirkel met glinsterend zilveren rand. Het maakt deze strijkstok puur en elegant. Daardoor heeft deze strijkstok een unieke esthetische kwaliteit die je weinig ziet.

Conclusie

Zoek je een goede strijkstok, die prettig in de hand ligt en waarmee je de klank van je cello goed kunt kleuren, maar die je géén duizend euro of meer kost? Dan is deze ‘eye-catcher’ éclipse een heel goede keuze!

Extra informatie

Gewicht 2002 g

Andere suggesties…