Cello strijkstok ‘Hill-kopie’

 450,00

De cello strijkstok ‘Hill-kopie’ is verkrijgbaar in de maat 4/4. Gemaakt van pernambuk hout met een ebben slof met fleur-de-lys inleg van parelmoer en een zilveren montuur. Het is een achthoekige stok, gemaakt naar het voorbeeld van de gerenommeerde Hill-model strijkstokken van de wereldberoemde strijkstokkenbouwer uit Londen. Deze strijkstok weegt 80 gram.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

W.E. Hill & Sons logoDe cello strijkstok ‘Hill-kopie’ is verkrijgbaar in de maat 4/4. Gemaakt van pernambuk hout met een ebben slof met unieke inleg van parelmoer en een zilveren montuur. Het is een achthoekige stok, gemaakt naar het inspirerende voorbeeld van de gerenommeerde Hill-model strijkstokken uit Londen. De originele Hill stokken zijn uitzonderlijk kostbaar en wereldberoemd.

De opbouw van deze strijkstok

De kwaliteit van het gebruikte pernambuk hout en de achthoekige vorm zorgen voor een fijne verhouding tussen gewicht, balans en flexibiliteit. Dat maakt deze stok zeer geschikt voor gevorderde spelers. Opvallend zijn natuurlijk de verfraaiingen van de stok door een zilveren montuur, de prachtige fleur-de-lys (Franse lelie) inzet in de slof en de driedelige knop met zilver, parelmoer en zilver. Dit alles maakt deze strijkstok echt een stok die gehoord en gezien mag worden!

Iets over de originele firma W.E. Hill & Sons

Winkelpui van W.E. Hill & Sons in LondenW. E. Hill & Sons (1887–1992) was een firma in London die gespecialiseerd was in de bouw van strijkinstrumenten en strijkstokken.

De firma werd opgericht door William Ebsworth Hill aan 38 New Bond Street, in Londen in 1887. Met de bedrijfsnaam bouwde William voort op een lange familietraditie in strijkinstrumentenbouw, die startte met zijn overgrootvader Joseph Hill.

In korte tijd kreeg de firma een goede reputatie vanwege de excellente kwaliteit van zijn reparaties, zijn instrumenten en strijkstokken. Een “Hill’s” Certificate of Authenticity werd een beroemd merk.

W.E. Hill & Sons strijkstokkenbouw in LondenEr werkten zeer vakbekwame strijkstokkenbouwers bij Hill’s. Voor het grootste deel van de 20e eeuw werkten de beste strijkstokkenbouwers van Engeland bij W.E. Hill & Sons. Zij maakten strijkstokken die bekend werden vanwege hun karakter en constante hoge kwaliteit. Ook de vioolkisten en cellokisten stonden hoog aangeschreven. Veel beroemde strijkinstrumenten zijn toevertrouwd aan de bekwame handen bij Hill & Sons. Zoals de Alard Stradivarius, de Messiah Stradivarius, en de Lipinski Stradivarius. W. E. Hill & Sons sloot haar deuren in 1992.

Welke strijkstok kiezen… de Hill of Watson kopie?

De bouwkwaliteit van beide strijkstokken is gelijk, net als de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Ook de speelbaarheid van de strijkstokken is gelijk. Al deze strijkstokken hebben een gewicht van zo’n 80 gram.

Inleg in de slof
De verschillen zijn dus vooral cosmetisch: De Watson strijkstok heeft een inleg in de slof in de vorm van een kroontje/letter ‘W’ en deze Hill strijkstok heeft als inleg een fleur-de-lys (Franse lelie).

Armatuur in zilver
De Watson heeft een armatuur van zilver, waarbij in de omwindingen ook zwarte zijde is verwerkt, waardoor een streepjespatroon ontstaat. Deze Hill strijkstok heeft een volledig in zilver uitgevoerd armatuur. Qua prijs maakt dit niet uit. Mocht het armatuur ooit vervangen moeten worden, dan is de prijs voor het omwikkelen van de Watson waarschijnlijk bewerkelijker door de zijden omwindingen, maar in het vol-zilver armatuur van de Hill is meer zilver verwerkt.

Conclusie
Kies dus vooral de stok die u op het zicht het meest aanspreekt en kom dan langs om ze te proberen en er een uit te kiezen (ik probeer altijd meerdere stokken voorradig te hebben, zodat u wat te kiezen hebt).

Extra informatie

Gewicht2002 g