Cello strijkstok ‘Solo’ Dörfler snakewood

 1.325,00

De cello strijkstok ‘solo’ is het topmodel in mijn cellowinkel. De stok heeft alles wat je als cellist nodig hebt en méér. De strijkstok draagt de naam “E. Dörfler & Sons” als brandmerk en behoort tot de beste strijkstokken uit de zilveren ‘Dörfler Master Bows’ serie van dat atelier. Ronde stang en verkrijgbaar in de maat 4/4, weegt 80 gram. Een strijkstok waar je een hele cello carrière plezier van kunt hebben.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

De cello strijkstok ‘solo’ is misschien wel de mooiste en beste cello stok voor gevorderde cellisten in de uitvoeringspraktijk. De stok heeft alles wat je als cellist nodig hebt. Het is een zeer degelijke stok die je helpt het beste uit je cello te halen.

De cello strijkstok ‘solo’ heeft een fijne snakewood slof en de stang is rond en gemaakt van een geselecteerde A-kwaliteit gerijpt pernambukhout. De stok heeft uiteraard een uitstekende kwaliteit natuur haren bespanning. Hij is ook nog zeer fraai afgewerkt: Met een zilveren slofring en spanschroef. Het montuur is van zilver. Een prachtig uitgevoerde en solide strijkstok waar je op kunt vertrouwen en heel je carrière plezier van kunt houden. De zilveren Dörfler Master Bows serie staat er om bekend. Met “E. Dörfler & Sons” brandmerk boven de slof één van de topmodellen van de serie.

De cello strijkstok ‘solo’ is alléén verkrijgbaar in de maat 4/4. Weet je niet zeker of dit de stok is voor jou, neem dan even contact met me op. Misschien kun je hem komen proberen. Ik help je graag aan een goede stok, zodat je veel plezier hebt bij het cello spelen.

Hoe belangrijk is de kwaliteit van een strijkstok bij het cello spelen?

Hier is maar één antwoord juist: Ontzettend belangrijk! Als je zou moeten kiezen tussen een minder goede strijkstok met een goede cello of een minder goede cello met een goede strijkstok, dan moet je voor de goede strijkstok kiezen. Veel mensen onderschatten de waarde van de strijkstok voor het cellospel. Maar de cello is een – inderdaad – ‘strijkinstrument’ en dat strijken gebeurt met de strijkstok.

Speel je al wat langer cello en speel je bijvoorbeeld ook in een orkest of zo nu en dan solo? Dan is deze strijkstok echt een goede keuze voor jou. Deze strijkstok daagt je zeker uit je streektechniek te verfijnen en het beste uit je cello te halen.

De cello strijkstok ‘solo’ kan ook gebruikt worden door professionele cellisten die behoefte hebben aan een (goedkope) backup voor hun nummer ‘1’ strijkstok. Het is altijd fijn om een extra strijkstok achter de hand te hebben. Cellisten hebben immers vaak maar één cello en zo veel mogelijk strijkstokken. Je kunt dan experimenteren en voor bepaalde soorten muziek een andere stok gebruiken in combinatie met andere harssoorten en snaren bijvoorbeeld.

Waarom krijgt deze cello strijkstok van mij de naam ‘solo’?

Ik heb voor het aanbod van deze strijkstok gekozen vanwege de kwaliteit van de bouw. Deze strijkstok is bedoeld voor gevorderde cellisten en is bestand tegen de speelomstandigheden in een orkest of andere optredens. Deze strijkstok draagt de naam “E. Dörfler & Sons” als brandmerk en is één van de topmodellen uit de zilveren ‘Dörfler Master Bows’ serie van dat atelier. Als je deze strijkstok bekijkt en voelt, dan merk je direct dat je kwaliteit in handen hebt. Dit is het topmodel van de strijkstokken in mijn cello winkel.

Extra informatie

Gewicht 2002 g