Ditto Looper van TC Electronic

 99,99

De Ditto Looper van TC Electronic is een hoge kwaliteit loop-pedaal in een super kleine behuizing. De opzet van het pedaal is pure eenvoud, zodat je al je aandacht kunt stoppen in je creativiteit en speelplezier. Wil je in je eentje starten met het maken van gelaagde cello partijen, polyfonie of met bijzondere klankcombinaties een creatieve soundscape maken? Dan is dit het looper-pedaal wat je zoekt!

Uitverkocht

Beschrijving

De Ditto Looper is puur en krachtig

Met de Ditto Looper heb je tot 5 minuten loop-tijd tot je beschikking. Je kunt na het inspelen van de eerste laag vervolgens onbeperkt overdubben. En dit alles in een heel goede geluidskwaliteit (24 bits, ongecomprimeerd).

Het pedaal is ‘true-bypass’, wat betekent dat het geluid van je cello in haar pure vorm wordt gelaten, dus zonder verandering van klankkleur of dynamiek, of het pedaal nu aan of uit staat. Het pedaal is ook ‘analog-dry-through’, wat betekent dat het geluid van je cello als het niet wordt opgenomen gewoon analoog wordt doorgegeven, dus zonder te digitaliseren voor opname, waardoor er ook geen tijdsverval (latency) in het signaal is.

De ‘headroom’ (verwerkbare ingangsamplitude) is extra groot gemaakt, zodat deze looper geschikt is voor vele soorten piëzo-elementen en microfoons.

De opzet van dit pedaal is puur en eenvoudig. Er zitten twee knoppen op de Ditto Looper: Een volumeknop, waarmee je het volume van de afgespeelde loops kunt instellen en een voetschakelaar. Simpeler kan het niet.

De functies van de voetschakelaar van de Ditto Looper

Met de voetschakelaar kun je de volgende functies bedienen:

  • een loop starten
  • overdubben (een extra laag inspelen);
  • Undo/redo (een ingespeelde laag wissen of een gewiste laag terug oproepen);
  • de loop stoppen;
  • de complete loop wissen.

De undo- en redo-functie kun je gebruiken om een ‘foutje’ te herstellen, maar je kunt dit ook creatief inzetten als je live bezig bent met een loop-sessie.

De aansluitingen van de Ditto Looper

De ingang en uitgang van de looper zijn mono en in de vorm van een 1/4″ jack-plug. De looper heeft een voeding nodig (deze is niet meegeleverd!). De aansluiting gaat met een standaard 9V gelijkstroomvoeding met een kabel met een 5.5/2.1 mm DC plug (centre = negative). Het stroomverbruik van de Ditto Looper is beperkt (100 mAh). Met één TC Electronic voeding kun je makkelijk 4 effectpedalen van voeding voorzien. Zo’n voeding en een verloopkabeltje voor als je er meerdere pedalen op wilt aansluiten vind je ook in de cellowinkel.

Hoe werkt het loopen met de Ditto Looper?

Hoe werkt loopen met de Ditto Looper?Opnemen, afspelen en overdubben
Trap één keer op het voetpedaal en het opnemen van de eerste laag start. Het lampje brandt rood bij opname. Bij het beëindigen van de eerste laag trap je nog een keer op het voetpedaal. Op dat moment wordt de loop direct herhalend afgespeeld.

Als je tijdens het afspelen één keer op het voetpedaal trapt, kom je in de overdub-modus. Je kunt nu een tweede laag inspelen op de eerste laag. Bij elke herhaling van de loop wordt automatisch een nieuwe laag gevormd. Dus in principe kun je nu onbeperkt lagen gaan stapelen in de loop.

Wissen en herstellen
Als je een laag in hebt gespeeld die je wilt wissen, dan trap je het voetpedaal in en houdt het ingedrukt. Het lampje knippert en je hoort dat de laag is verdwenen. Als je daarna nog een keer het voetpedaal intrapt en ingedrukt houdt, komt de daarvoor gewiste laag automatisch terug in de loop. Je kunt deze functie ook gebruiken als creatieve manier om wisselende solo’s over een reeds opgebouwde loop te spelen.

Stop en alles wissen
Als je twee keer achter elkaar (snel) het voetpedaal intrapt, dan stopt de loop.

Als je alles wilt wissen, dan stop je de loop (zie hierboven) en trap je het voetpedaal in en houdt hem ingedrukt. Het lampje knippert snel en gaat daarna uit. Als het lampje uit is geeft dit aan dat er geen loop meer in het geheugen zit.

Extra informatie

Gewicht2000 g
Cello versterking

Looper pedaal