Ditto Mic Looper van TC Electronic

 110,00

De Ditto Mic Looper van TC Electronic is een hoge kwaliteit professioneel loop-pedaal voor gebruik met een microfoon. Als je jouw cello versterkt via een microfoon en versterker en gebruik wilt maken van looper-mogelijkheden, dan is dit de looper die je zoekt.

Deze looper heeft dezelfde eenvoudige functionaliteit als de gewone Ditto Looper en bovendien een extra voetschakelaar voor de stop-functie. Loopen met de cello in haar pure vorm.

Uitverkocht

Beschrijving

De Ditto Mic Looper

Met de Ditto Mic Looper heb je tot 5 minuten loop-tijd tot je beschikking. Je kunt na het inspelen van de eerste laag vervolgens onbeperkt overdubben. En dit alles in een super goede geluidskwaliteit (24 bits, ongecomprimeerd).

Het pedaal is ‘true-bypass’, wat betekent dat het geluid van je cello in haar pure vorm wordt gelaten, dus zonder verandering van klankkleur of dynamiek, of het pedaal nu aan of uit staat. Het pedaal is ook ‘analog-dry-through’, wat betekent dat het geluid van je cello als het niet wordt opgenomen gewoon analoog wordt doorgegeven, dus zonder te digitaliseren voor opname, waardoor er ook geen tijdsverval (latency) in het signaal is.

De ‘automatic mic gain’ zorgt ervoor dat het ingangssignaal van je microfoon altijd perfect binnenkomt. De Ditto Mic Looper levert bovendien 32V fantoom voeding, zodat je naast dynamische microfoons ook condensator microfoons kunt gebruiken. Alle cello-microfoons in de cellowinkel zijn getest met deze looper en werken gegarrandeerd.

De opzet van dit pedaal is net als bij alle pedalen van TC Electronic puur en eenvoudig. Er zitten maar een paar knoppen op de Ditto Looper: Een volumeknop, waarmee je het volume van de afgespeelde loops kunt instellen en twee voetschakelaars (één voor het loopen en één voor de stop-functie).

De functies van de LOOP-voetschakelaar van de Ditto Mic Looper

Met de (rechter) LOOP-voetschakelaar kun je de volgende functies bedienen:

  • een loop starten
  • overdubben (een extra laag inspelen);
  • Undo/redo (een ingespeelde laag wissen of een gewiste laag terug oproepen).

De undo- en redo-functie kun je gebruiken om een ‘foutje’ te herstellen, maar je kunt dit ook creatief inzetten als je live bezig bent met een loop-sessie.

Hoe werken de LOOP-functies van de Ditto Mic Looper?

Ditto Mic Looper uitleg werking loopenOpnemen, afspelen en overdubben
Trap één keer op het voetpedaal en het opnemen van de eerste laag start. Het lampje brandt rood bij opname. Bij het beëindigen van de eerste laag trap je nog een keer op het voetpedaal. Op dat moment wordt de loop direct herhalend afgespeeld.

Als je tijdens het afspelen één keer op het voetpedaal trapt, kom je in de overdub-modus. Je kunt nu een tweede laag inspelen op de eerste laag. Bij elke herhaling van de loop wordt automatisch een nieuwe laag gevormd. Dus in principe kun je nu onbeperkt lagen gaan stapelen in de loop.

Wissen en herstellen
Als je een laag in hebt gespeeld die je wilt wissen, dan trap je het voetpedaal in en houdt het ingedrukt. Het lampje knippert en je hoort dat de laag is verdwenen. Als je daarna nog een keer het voetpedaal intrapt en ingedrukt houdt, komt de daarvoor gewiste laag automatisch terug in de loop. Je kunt deze functie ook gebruiken als creatieve manier om wisselende solo’s over een reeds opgebouwde loop te spelen.

De functies van de STOP-voetschakelaar van de Ditto Mic Looper

Ditto Mic Looper werking stop functieMet de (linker) STOP-voetschakelaar kun je de volgende functies bedienen:

  • een loop stoppen;
  • een complete loop wissen.

Je kunt de STOP-voetschakelaar bijvoorbeeld gebruiken om gedurende een paar maten de loop uit te zetten en solo cello te spelen, waarna je de loop met de LOOP-voetschakelaar (of nogmaals met de STOP-voetschakelaar) weer oproept. De aparte STOP-voetschakelaar wordt door veel gebruikers gezien als een welkome aanvulling op de standaard Ditto Looper, want op de standaard Ditto Looper moet je – om de loop te stoppen – twee keer achter elkaar snel op de voetschakelaar trappen, wat in de praktijk heel moeilijk te timen is. Op de Ditto Mic Looper heb je dat probleem dus niet door de aparte STOP-voetschakelaar.

De aansluitingen van de Ditto Mic Looper

De ingang en uitgang van de looper zijn mono en in de vorm van XLR-pluggen. Daarnaast heeft deze looper een USB-aansluiting. Je kunt de looper met de bijgeleverde USB-kabel aansluiten op je computer om de firmware te updaten,  mocht dat nodig zijn.

De looper heeft een speciale voeding van 12V, 4A. Deze voeding wordt standaard meegeleverd. Het stroomverbruik van de Ditto Mic Looper is 5,6W. Mocht je de voeding ooit kwijtraken, deze verkoop ik eventueel ook los in de cellowinkel.

Extra informatie

Cello versterking

Looper pedaal