Duitse cello rond 1900

Deze oude Duitse cello is een karaktervolle alleskunner. Heel geschikt dus voor solo-spel of in een klein ensemble of orkest. Krachtig met een goede focus en ook nog warm en vol van klank.

Deze cello heeft inmiddels een nieuwe cellist gevonden.
Ben je op zoek naar een mooie oude of exclusieve cello?

– BEKIJK HET ACTUELE AANBOD –

Beschrijving

Deze cello komt (vermoedelijk – géén etiket) uit Duitsland en is ongeveer 120 jaar oud. Hij is afgelakt in een bruine olievernis over een amberkleurige onderlaag, die hier en daar in de schaduwen naar boven komt. Een geheel gaaf achterblad met lichte vlamming. Het voorblad heeft een aantal gerepareerde krimpscheuren. De reparaties zijn vakkundig uitgevoerd, waardoor de cello de tand des tijds weer prima kan doorstaan. De factuur van de reparaties en aanpassingen in de vorm van een nieuwe pin en nieuwe kam is uiteraard aanwezig.

De ebben toets is afgevlakt. Ook de stemsleutels zijn van ebbenhout. Er zit Wittner staartstuk op met fijnstemmers en een nieuwe Belgische kam. Larsen original cellosnaren. De nieuwe pin heeft een draaischijf-sluiting. De C- en G-snaar zijn Larsen ‘soft’ en desondanks is de klank nog steeds krachtig en met goede focus. Een heel goede cello dus voor zowel ensemble-spel als solo. De cello speelt bovendien heel soepel.

De klank laat zich karakteriseren als warme, vol en open met veel resonans. Er zit een kleine wolf op de fis in de 4e positie (waar goed mee te werken valt). Deze cello heeft een mooi doorleefde ziel in de klank.

Deze cello is in consignatie door de Cellowinkel voor de verkoper verkocht.