Electro-Harmonix 22500 Dual Stereo Looper

 298,00 393,00

Met de Electro-Harmonix 22500 Dual Stereo Looper heb je als cellist de mogelijkheid om op twee kanalen (dus twee loops) voor in totaal tot maximaal 48 uur (!) aan loops op te nemen. Op de bijgeleverde geheugenkaart van 8 Gb kun je tot 12 uur opnemen. Er zijn 100 loop-geheugenplaatsen, waarbij elke geheugenplaats ruimte biedt aan twee stereo loops. Vervolgens kun je onbeperkt en zonder verlies van kwaliteit opnemen en overdubben.

Deze looper heeft o.a. effecten, een aparte stop-voetschakelaar, een ingebouwde drumcomputer en een microfooningang met fantoomvoeding! Je kunt bij deze looper een foot controller kopen, waarmee je het selecteren van loops nog makkelijker kunt bedienen.

Wissen

Beschrijving

Een looper voor professionals

Electro-Harmonix is niet voor niets één van de beste merken op het gebied van effectpedalen en loopers. Deze Electro-Harmonix 22500 Dual Stereo Looper neemt op in ongecomprimeerde 24 bits en 44 kHz geluidskwaliteit. De looper is true-bypass, zodat het signaal van je cello analoog en zonder bewerking door het pedaal wordt doorgegeven. De looper zit in een stevige behuizing en wordt geleverd inclusief voedingsadapter en geheugenkaart van 8 Gb.

Deze looper is te gebruiken in combinatie met alle cello microfoons en piëzo’s in de cellowinkel.

De belangrijkste eigenschappen van de EHX 22500 looper op een rijtje

 • Twee stereo loops op te nemen met een gesynchroniseerde of onafhankelijke lengte;
 • De loops zijn in serie te schakelen, zodat je tussen de loops kunt kiezen in een liedstructuur (couplet – refrein bijvoorbeeld);
 • De loops kunnen ook parallel geschakeld worden, zodat ze beide tegelijk afspelen;
 • De looper heeft een microfooningang met fantoomvoeding, met een eigen volumeregeling;
 • Twee selecteerbare effecten (‘reverse’ en ‘octave’);
 • Undo-redo functie voor het verwijderen of terugzetten van de laatste overdub;
 • Het uitfaden van de overdubs in de loops is instelbaar;
 • Je kunt de lengte van de loops helemaal vrij invullen, ze aan elkaar synchroniseren of synchroniseren aan een interne klok met verschillende ritmes.
 • Er zijn 100 geheugenplaatsen per SD kaart. Elke geheugenplaats kan twee stereo loops bevatten;
 • Interne drumcomputer met 16 ingebouwde drumloops en de mogelijkheid je eigen loops erin te zetten;
 • Aparte voetschakelaar met stop-functie en een tap-tempo en start/stopfunctie voor de drumcomputer;
 • USB poort voor toegang via PC of MAC;
 • Inclusief 8 Gb Geheugenkaart (voor 12 uur opnametijd);
 • Inclusief 9,6 V/500 mA voeding;
 • Exclusief optioneel erbij te bestellen foot controller voor extra geheugenbank-selectie functionaliteit.

De MODE knop op de EHX 22500 Dual Stereo Looper

Deze knop kun je gebruiken om een heleboel functies in te stellen. Het voert te ver om hier alles uit te leggen. Daarvoor verwijs ik je naar de uitgebreide handleiding van deze looper. Maar dit zijn de functies die je kunt instellen:

 • BANK. Hiermee selecteer je de verschillende geheugenplaatsen op de looper (van 00 tot 99).
 • LOOP. Hier kun je instellen hoe de loops worden opgenomen en hoe de twee afzonderlijke loops zijn ingesteld in relatie tot elkaar.
 • OVERDUB. Hiermee kun je instellen of en zo ja hoe snel overdubs uitfaden nadat er nieuwe overdubs overheen gespeeld worden.
 • TRIGGER. Hiermee kun je instellen dat een loop start als je op je cello begint te spelen en hoe dat dan precies in zijn werk gaat.
 • R TEMPO. Hiermee kun je het tempo instellen voor de interne drumcomputer in BPM (beats per minute).
 • R TYPE. Hiermee kun je het drumpatroon instellen voor de interne drumcomputer. Je kunt hierbij kiezen uit de 16 bijgeleverde drumpatronen, maar ook voor je eigen drumpatronen.
 • R LEVEL. Hiermee stel je het volume van de interne drumcomputer in.
 • ERASE. Hiermee kun je loop A of loop B of beide loops wissen.

De aansluitingen van de Electro-Harmonix 22500 Dual Stereo Looper

Electro-Harmonix 22500 Dual Stereo Looper foot controller
22500 extra voetschakelaar (optioneel)

Je kunt kiezen voor een mono microfooningang of voor mono of stereo instrument-ingangen. De microfooningang kun je voorzien van een 45V gelijkstroom fantoomvoeding voor condensatormicrofoons. Deze ingang heeft een impedantie van 10 kOhm. De instrument-ingang en uitgang van de looper zijn mono en stereo te gebruiken en in de vorm van 1/4″ jack-plugs. De impedantie van de ingangen is 1 MOhm met een grote headroom van +11 dBu en de impedantie van de uitgangen is ongeveer 400 Ohm.

De looper kun je aansluiten met de meegeleverde adapter, die ruim voldoende stroom (500 mA) levert. Het stroomverbruik van de 22500 Dual Stereo Looper is 240 mA. De FC jack-plug aansluiting kan gebruikt worden voor het aansluiten van een extra voetpedaal met twee schakelaars, waardoor je met de voetschakelaars kunt wisselen van geheugenbank.

Hoe werkt het loopen met de Electro-Harmonix 22500 Dual Stereo Looper?

Opnemen, afspelen en overdubben
Kies met de MODE-knop of de (optionele) voetschakelaar een lege geheugenplaats en trap één keer op de LOOP-voetschakelaar (bijvoorbeeld van LOOP A). Het opnemen van de eerste laag start dan meteen. Het REC-lampje brandt rood bij opname. Bij het beëindigen van de eerste laag trap je nog een keer op het voetpedaal. Op dat moment wordt de loop direct herhalend afgespeeld en gaat het PLAY-lampje branden. Ook het MEM-lampje gaat dan branden, om aan te geven dat deze geheugenplaats een loop bevat.

Als je tijdens het afspelen één keer op de voetschakelaar trapt, kom je in de overdub-modus. Je kunt nu een tweede laag inspelen op de eerste laag. Bij elke herhaling van de loop wordt automatisch een nieuwe laag gevormd. Dus in principe kun je nu onbeperkt lagen gaan stapelen in de loop. In de overdub-modus branden zowel het REC- als het PLAY-lampje.

Wissen en herstellen
Als je een laag in hebt gespeeld die je wilt wissen, dan trap je het voetpedaal in en houdt het 1 seconde ingedrukt. Het PLAY-lampje knippert en je hoort dat de laag is verdwenen. Als je daarna nog een keer de voetschakelaar intrapt en ingedrukt houdt, komt de daarvoor gewiste laag automatisch terug in de loop. Je kunt deze functie ook gebruiken als creatieve manier om wisselende solo’s over een reeds opgebouwde loop te spelen.

Stop en alles wissen
Als je twee keer achter elkaar (snel) de LOOP-voetschakelaar intrapt, dan stopt de loop. Je kunt echter ook de STOP-voetschakelaar hiervoor gebruiken.

Als je alles wilt wissen, dan stop je de loop (zie hierboven) en trap je de LOOP-voetschakelaar in en houdt hem 2 seconden ingedrukt. Het MEM-lampje knippert 6 keer en gaat daarna uit. Als het lampje uit is geeft dit aan dat er geen loop meer in het geheugen zit.

Extra informatie

Gewicht2000 g
Footcontroller

Zonder Footcontroller, Met Footcontroller

Cello versterking

Looper pedaal