Electro-Harmonix 720 Stereo Looper

 163,00

Met de Electro-Harmonix 720 Stereo Looper heb je als cellist de mogelijkheid om in totaal 12 minuten aan loops op te nemen. Deze 12 minuten (720 seconden) kun je verdelen over 10 afzonderlijke loops. Elk van deze loops heeft een eigen geheugenplaats. Vervolgens kun je onbeperkt en zonder verlies van kwaliteit opnemen en overdubben.

Naast de standaard looper-functies heeft deze looper ook een ‘reverse’ en ‘1/2 speed’ effect en een aparte stopknop. Ook kun je een extra voetschakelaar aansluiten, zodat je bepaalde loops kunt selecteren en de undo/redo functie kunt bedienen.

1 op voorraad

Beschrijving

Alle benodigde loopfuncties in een compact pedaal

Electro-Harmonix is niet voor niets één van de beste merken op het gebied van effectpedalen en loopers. Deze 720 Stereo Looper neemt op in ongecomprimeerde 24 bits en 44 kHz geluidskwaliteit. De looper is true-bypass, zodat het signaal van je cello analoog en zonder bewerking door het pedaal wordt doorgegeven. De looper zit in een stevige behuizing en wordt geleverd inclusief voedingsadapter.

De functies van de voetschakelaars van de 720 Stereo Looper

Met de LOOP-voetschakelaars kun je de volgende functies bedienen:

 • een loop starten;
 • overdubben (een extra laag inspelen);
 • Undo/redo (een ingespeelde laag wissen of een gewiste laag terug oproepen);
 • de loop stoppen;
 • de complete loop wissen.

De undo- en redo-functie kun je gebruiken om een ‘foutje’ te herstellen, maar je kunt dit ook creatief inzetten als je live bezig bent met een loop-sessie.

De STOP-voetschakelaar heeft twee modi: STOP en EFFECT. De modus kun je selecteren door de ‘PUSH: MODE’ knop twee seconden in te drukken. In de STOP modus brandt er een puntje in het display en in de EFFECT modus brandt er geen puntje. In de STOP modus kun je met de voetschakelaar:

 1. een loop stoppen (en reset naar het begin van de loop);
 2. een loop pauzeren (trap twee keer snel op de voetschakelaar).

Als de STOP-voetschakelaar in STOP-modus staat, kun je wel effecten toepassen, maar alleen met de twee effectknoppen op het pedaal, dus niet met de STOP-voetschakelaar.

In de EFFECT-modus kun je met de voetschakelaar:

 1. Een effect toepassen. Je selecteert dan eerst een effect met de effectknoppen en zodra je het effect met de voetschakelaar activeert gaat de kleine led boven de voetschakelaar branden. Zo zie je dat het effect ‘aan’ staat.

De PUSH: MODE knop op de EHX 720 Stereo Looper

Deze knop kun je gebruiken volgens de beschrijving hierboven, om de functie van de STOP-voetschakelaar te veranderen. Dan druk je de knop twee seconden in. Deze knop kun je echter ook gebruiken om de functie van het display te bepalen. Daarvoor druk je 1 seconde op de knop. Er zijn drie modi voor het display:

 1. L: Loop Select. Met deze functie kun je door de knop te draaien één van de tien (0-9) geheugenbanken met loops selecteren.
 2. P: Loop Progress. Met deze functie kun je op het display steeds zien waar je ongeveer bent in de loop. Het display functioneert dan als een soort teller, die je laat zien waar je zit in de loop. Dit is handig bij het timen van je overdubs bijvoorbeeld. Ook kun je in deze modus met de knop draaien om naar een specifiek punt in de loop te gaan. En dat is handig voor langere loops.
 3. F: Fadeout Time. Met deze functie stel je de fadeout tijd in voor het fade-out effect, wat je kunt toepassen met de STOP-voetschakelaar. Door te draaien aan de knop kun je de tijd instellen.

De aansluitingen van de 720 Stereo Looper

Digitech fs3x pedaal voor gebruik met EHX looper
Digitech FS3X pedaal (optioneel)

De ingang en uitgang van de looper zijn stereo en in de vorm van een 1/4″ jack-plug. De impedantie van de ingangen is 1 MOhm met een headroom van +6 dBu en de impedantie van de uitgangen is 330 Ohm. De looper kun je aansluiten met de meegeleverde adapter, die ruim voldoende stroom (200 mA) levert. Het stroomverbruik van de 720 Stereo Looper is opvallend laag (60-75 mA). De FC jack-plug aansluiting kan gebruikt worden voor het aansluiten van een extra voetpedaal met drie schakelaars (zoals de Digitech FS3X bijvoorbeeld), waardoor een extra aantal functies geselecteerd kunnen worden met voetschakelaars.

Hoe werkt het loopen met de Electro-Harmonix 720 Stereo Looper?

Opnemen, afspelen en overdubben
Kies met de PUSH: MODE-knop een lege geheugenplaats en trap één keer op de LOOP-voetschakelaar. Het opnemen van de eerste laag start dan meteen. Het REC-lampje brandt rood bij opname. Bij het beëindigen van de eerste laag trap je nog een keer op het voetpedaal. Op dat moment wordt de loop direct herhalend afgespeeld en gaat het PLAY-lampje branden. Ook het MEM-lampje gaat dan branden, om aan te geven dat deze geheugenplaats een loop bevat.

Als je tijdens het afspelen één keer op de voetschakelaar trapt, kom je in de overdub-modus. Je kunt nu een tweede laag inspelen op de eerste laag. Bij elke herhaling van de loop wordt automatisch een nieuwe laag gevormd. Dus in principe kun je nu onbeperkt lagen gaan stapelen in de loop. In de overdub-modus branden zowel het REC- als het PLAY-lampje.

Wissen en herstellen
Als je een laag in hebt gespeeld die je wilt wissen, dan trap je het voetpedaal in en houdt het 1 seconde ingedrukt. Het PLAY-lampje knippert en je hoort dat de laag is verdwenen. Als je daarna nog een keer de voetschakelaar intrapt en ingedrukt houdt, komt de daarvoor gewiste laag automatisch terug in de loop. Je kunt deze functie ook gebruiken als creatieve manier om wisselende solo’s over een reeds opgebouwde loop te spelen.

Stop en alles wissen
Als je twee keer achter elkaar (snel) de LOOP-voetschakelaar intrapt, dan stopt de loop. Je kunt echter ook de STOP-voetschakelaar hiervoor gebruiken.

Als je alles wilt wissen, dan stop je de loop (zie hierboven) en trap je de LOOP-voetschakelaar in en houdt hem 2 seconden ingedrukt. Het MEM-lampje knippert 6 keer en gaat daarna uit. Als het lampje uit is geeft dit aan dat er geen loop meer in het geheugen zit.

Extra informatie

Gewicht2000 g
Cello versterking

Looper pedaal