Electro-Harmonix Nano Looper 360

 99,00

Met de Electro-Harmonix Nano Looper 360 heb je als cellist de mogelijkheid om in totaal 6 minuten aan loops op te nemen. Deze 6 minuten (360 seconden) kun je verdelen over 11 afzonderlijke loops. Met de Loop-knop kun je de 11 geheugenplaatsen selecteren. Vervolgens kun je onbeperkt en zonder verlies van kwaliteit opnemen en overdubben.

Uitverkocht

Beschrijving

Nano: Degelijkheid en kwaliteit in een compacte behuizing

Electro-Harmonix is niet voor niets één van de beste merken op het gebied van effectpedalen en loopers. Deze Nano Looper 360 neemt op in ongecomprimeerde 24 bits en 44 kHz geluidskwaliteit. De looper is true-bypass, zodat het signaal van je cello analoog en zonder bewerking door het pedaal wordt doorgegeven. De looper zit in een stevige gegoten behuizing en wordt geleverd inclusief voedingsadapter.

De functies van de voetschakelaar van de Nano Looper 360

Met de voetschakelaar kun je de volgende functies bedienen:

  • een loop starten
  • overdubben (een extra laag inspelen);
  • Undo/redo (een ingespeelde laag wissen of een gewiste laag terug oproepen);
  • de loop stoppen;
  • de complete loop wissen.

De undo- en redo-functie kun je gebruiken om een ‘foutje’ te herstellen, maar je kunt dit ook creatief inzetten als je live bezig bent met een loop-sessie.

De aansluitingen van de Nano Looper 360

De ingang en uitgang van de looper zijn mono en in de vorm van een 1/4″ jack-plug. De impedantie van de ingang is 2,2 MOhm en de impedantie van de uitgang is 470 Ohm. De looper kun je aansluiten met de meegeleverde adapter, die ruim voldoende stroom (200 mA) levert. Het stroomverbruik van de Nano Looper 360 is namelijk beperkt (90 mA).

Hoe werkt het loopen met de Electro-Harmonix Nano Looper 360?

Opnemen, afspelen en overdubben
Kies met de LOOP-knop een lege geheugenplaats en trap één keer op het voetpedaal. Het opnemen van de eerste laag start dan meteen. Het REC-lampje brandt rood bij opname. Bij het beëindigen van de eerste laag trap je nog een keer op het voetpedaal. Op dat moment wordt de loop direct herhalend afgespeeld en gaat het PLAY-lampje branden. Ook het MEM-lampje gaat dan branden, om aan te geven dat deze geheugenplaats een loop bevat.

Als je tijdens het afspelen één keer op het voetpedaal trapt, kom je in de overdub-modus. Je kunt nu een tweede laag inspelen op de eerste laag. Bij elke herhaling van de loop wordt automatisch een nieuwe laag gevormd. Dus in principe kun je nu onbeperkt lagen gaan stapelen in de loop. In de overdub-modus branden zowel het REC- als het PLAY-lampje.

Wissen en herstellen
Als je een laag in hebt gespeeld die je wilt wissen, dan trap je het voetpedaal in en houdt het 1 seconde ingedrukt. Het PLAY-lampje knippert en je hoort dat de laag is verdwenen. Als je daarna nog een keer het voetpedaal intrapt en ingedrukt houdt, komt de daarvoor gewiste laag automatisch terug in de loop. Je kunt deze functie ook gebruiken als creatieve manier om wisselende solo’s over een reeds opgebouwde loop te spelen.

Stop en alles wissen
Als je twee keer achter elkaar (snel) het voetpedaal intrapt, dan stopt de loop.

Als je alles wilt wissen, dan stop je de loop (zie hierboven) en trap je het voetpedaal in en houdt hem 2 seconden ingedrukt. Het MEM-lampje knippert 6 keer en gaat daarna uit. Als het lampje uit is geeft dit aan dat er geen loop meer in het geheugen zit.

Extra informatie

Gewicht2000 g
Cello versterking

Looper pedaal