NUX NRV-2 Oceanic Reverb

 72,20

De NUX Oceanic Reverb is compact, maar met een groots geluid. Met die ene knop kun je jouw cellogeluid zo groots, wijd en diep laten klinken als je wilt. Maar dat hoeft niet. Dit pedaal kun je ook op een subtieler manier toepassen om je klank te verrijken.

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

De NUX Oceanic Reverb (NRV-2) is heerlijk compact en ziet er supersimpel uit: Maar één bedieningsknop en één schakelaar. Dat is alles! In dit kleine kastje zit echter 32-bits studio-kwaliteit hardware en software, om je cello de mooiste galm te geven die je kunt bedenken.

Wat doet een reverb-pedaal?

Een reverb-pedaal zorgt ervoor dat je cello ruimtelijker klinkt. Zo kun je met dit effect nabootsen alsof je in een grote kamer, hal of kathedraal speelt. Het effect past de galm-klank helemaal aan, passend bij je spel. Belangrijk bij een een reverb- of galm-pedaal is dat de toon van je cello recht wordt gedaan en dat de klank niet helemaal verkleurt of zelfs verbleekt. Een goed reverb-pedaal gooit niet enkel een ‘bak met galm’ over je geluid, maar doet dit op een slimme manier.

Door aan de grote knop te draaien kun je verschillende soorten reverb laten klinken, van heel kort en klein tot heel groots en lang. Door de voetschakelaar in te drukken (tot de groene led brandt) en vervolgens aan de grote knop te draaien stel je de hoeveelheid effect in. Dat is een handige tweede functie!

De toepassing van de NUX Oceanic Reverb

Meestal plaatst men een reverb-pedaal als laatste in de lijn van effecten, vóór de versterker. Wil je enkel dit effect toepassen en niet ook nog een eventuele reverb van de versterker, dan moet je er voor zorgen dat je de reverb op de versterker uit zet.

Overige kenmerken van de NUX NRV-2

Achterop dit pedaal zit een mini-usb aansluiting, waarop je een computer kunt aansluiten (dus niet een voeding!). Daarmee kun je de firmware van dit pedaal bijwerken, zodat hij up-to-date blijft en jij kunt beschikken over de laatste mogelijkheden van dit effectpedaal. Het pedaal werkt op een standaard 9V adapter (niet bijgeleverd!) en gebruikt ongeveer 100mA stroom bij gebruik. De grootte van het pedaal is: 94mm lang, 51mm breed en 54mm hoog en hij weegt ongeveer 74 gram. Hij past dus makkelijk op een compact pedalboard.

Het pedaal heeft twee by-pass modi. Dit heeft betrekking op hoe het signaal door het pedaal gaat als het niet aan staat:

  • True-bypass: Het signaal van je cello gaat onbewerkt door het pedaal. Als je de reverb uit zet, dan klinkt het effect niet nog door.
  • Buffered-bypass: Het signaal van je cello wordt via een buffer naast het effect doorgegeven door het pedaal. Als je de reverb uit zet, dan klinkt het effect nog door (maar wordt niet meer toegepast op nieuwe ingangssignalen).

Je kunt schakelen tussen de bypass modi door de voedingskabel eruit te halen, de schakelaar in te drukken en terwijl je deze ingedrukt houdt de voedingskabel weer aan te sluiten. Hij schakelt dan naar de andere bypass-modus.

Al met al een must-have voor op het pedalboard voor je cello. Ook lekker compact en niet te duur voor wat je krijgt.

Extra informatie

Gewicht 2000 g
Cello versterking

Effect pedaal