TC Electronic Alter Ego V2 Vintage Echo

 189,00

De Alter Ego V2 is een delay effect stompbox van TC Electronic. Dit pedaal werd korte tijd geproduceerd door TC Electronic en is nu al een zeldzaamheid. Net als de negen oude delay effect apparatuur die door dit effect kunnen worden nagebootst.

Uitverkocht

Beschrijving

Want echt oude (vintage) echo-apparatuur, zoals de Echoplex, de Binson Echorec 2, de Watkins Copikat en de 2290 delay zijn moeilijk te vinden en – als dat toch lukt – ontzettend duur. En nu heb je de volgende negen vintage delay effecten in één compact pedaal:

  1. EREC2: Binson Echorec 2;
  2. DMM C: Electro Harmonix Deluxe Memory Man – Chorus;
  3. T ORG: Tel Ray Super Organ Tone;
  4. 2290 M: TC Electronic 2290 – Modulated;
  5. REV M: TC Electronic 2290 – Reverse mode;
  6. BDM2: Boss DM-2 analog delay;
  7. CKAT: Watkins Copikat;
  8. EP1: Maestro Echoplex 1;
  9. SP: Roland RE-301 Chorus Echo;

Naast deze delay effecten vindt je op dit pedaal ook nog een looper (LP) met 40 seconden loop-tijd en oneindig veel overdubs en een TonePrint (TP) stand, waarin je zelf een TonePrint effect kunt laden via USB of via de TonePrint app op je telefoon.

Waarom vintage delay effecten?

Wat is er mis met moderne echo-effecten? Niets, eigenlijk… maar die oude effect-units hadden een ziel. Ze voegden met hun analoge electronica iets toe aan het originele geluid. De echo’s raakten bedoeld of onbedoeld wat vervormd en maakten dat er een heel ander geluid, een andere ‘vibe’ of ander timbre ontstond. De eerste delay-effecten bestonden uit een apparaat met echte tape en één of meerdere afspeelspoelen. Ze hadden allemaal zo hun nukken en door het slijten van de tapes klonken ze steeds anders.

Ontwikkeld door echte fans van echo

Dit pedaal is ontwikkeld door mensen die echt gek van echo zijn: Medewerkers van TC Electronic in samenwerking met de ProGuitarShop. Gitaristen? Ja… Maar laat je daar niet door afleiden. Dit delay-pedaal werkt ook prachtig met je cello. Misschien wel juist door alle vintage vibes die het teweeg brengt.

De zachtheid van de Echoplex, met delays die donker wegvallen bijvoorbeeld. Of de percussie-achtige echo’s van de Echorec, die je echt eens met pizzicato’s moet proberen! Er zitten op zo’n ‘verzamel-pedaal’ natuurlijk ook altijd wel één of twee minder toepasbare en ietwat vreemde effecten, zoals hier de Tel Ray Super Organ Tone en de gemoduleerde reverse echo’s van de TC Electronic 2290.

Echt goed geluid

De klank van je cello blijft intact, dankzij het ‘True to Tone’ principe. TC Electronic doet er alles aan om niets af te doen aan het originele geluid van je instrument. Zo heeft dit pedaal geoptimaliseerde headroom, true en gebufferde bypass en kill-dry aan/uit, zodat je toon gegarandeerd intact blijft. Voor de ultieme stereo-ervaring heeft het pedaal zowel een dubbele in- als uitgang.

Overige eigenschappen

De Alter Ego V2 heeft een tap-tempo functie, zodat je altijd het juiste tempo kunt ingeven tot 7 seconden delay-tijd. Voeding is mogelijk via een 9V batterij of met een 9 Volt voedingsadapter (die je los kunt kopen). Het pedaal weegt ongeveer 400 gram en de afmetingen zijn  (incl. verpakking): 12,5 x 8,5 x 7,5 cm

De volgende instellingen zijn te regelen: De delay-tijd (time), subdivisies (mini schakelaar met drie standen), feedback (aantal echo’s) en het effect-level (level).

Extra informatie

Gewicht 405 g
Cello versterking

Effect pedaal