Balergo Plus balanskruk concorde stof

 295,00

Als cellist zit je best veel. En veel zitten is niet zo gezond. Er wordt niet voor niets gesproken over ‘zitten is het nieuwe roken’. Deze Balergo Plus cellokruk helpt je bewuster om te gaan met je eigen zitgedrag. Fijn als je jezelf rugklachten kunt besparen.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Klachtenvrij zitten op de Balergo Plus

Doel van deze Balergo (cello)kruk is dat je klachtenvrij kunt zitten, met alle gezondheidsvoordelen van bewegend zitten. Deze balanskruk helpt de cellist om een gezonde actieve zithouding aan te nemen.

Opbouw van deze Balergo Plus balanskruk

De zitting is opgebouwd uit een unieke samenstelling van duurzaam schuim, dat zorgt voor optimaal comfort tijdens het zitten. In de zitting zit een rubberen bewegingsmechanisme ingebouwd. Daardoor ben je in staat om ‘bewegend’ te zitten. Je activeert daarmee de spieren in je benen en je onderrug. Bovendien zorgt dit voor een betere hydratatie van de tussenwervelschijven en stimuleert dit de bloedsomloop. Een geblokkeerde achteroverkanteling zorgt ervoor dat je niet achterover kunt vallen. Op deze cellokruk zit je automatisch actief en met een rechte rug.

De kruisvoet met glijdoppen zorgt ervoor dat je een goede basis hebt, op elke ondergrond. De behuizing van de gasveer is 30,5 cm lang en je kunt de kruk in hoogte verstellen met het hendeltje aan de achterzijde. De zitting 35 cm breed en is gemaakt van berken multiplex. De zitting van deze cellokruk is gevuld met koudschuim en polypress en bekleed met zwarte Concorde stof. Concorde is de naam voor een zachte polyester stof met de uitstraling van ‘pilotenleer’, een soort suède. De gebruikte materialen zijn vlamvertragend en geschikt voor intensief woongebruik en voor gebruik op het werk.

Niet alléén een cellokruk

Ikzelf heb de Balergo balanskruk gekocht toen ik op zoek was naar een ergonomische bureaustoel. En toen ontdekte ik dat hij heel geschikt is als cellokruk! Het mooie van deze kruk is dat je hem dus ook als ‘gezond alternatief’ kunt gebruiken voor een andere stoel in huis. Bijvoorbeeld voor een actieve zit achter je bureau. Zo kun je elke zitplek in huis ergonomisch maken als je wilt en bij elke activiteit een gezonde zithouding aannemen.

Vier variaties en een kruk voor kinderen

In de Cellowinkel verkoop ik de Balergo balanskruk als cellokruk in vier variaties:

Er is ook een kinderkruk, de Balergo Junior. Verschil met de ‘gewone’ Balergo is de hoogte van de behuizing van de gasveer (23,5 cm) en het bereik van de hoogteverstelling. De Balergo Junior is in de hoogste stand iets hoger dan de ‘gewone’ Balergo in de laagste stand. Je kunt er dus eenvoudig mee doorgroeien.

Andere kleuren? Bel me of kom langs!

In de Cellowinkel verkoop ik vooral de variaties die je hier op de website ziet, in zwart of in zwart met chroom. De Balergo Plus balanskruk is echter in allerlei kleur-combinaties te koop, die ik allemaal kan leveren op bestelling. Kom bij voorkeur even langs, zodat ik je de stalen met alle stoffen kan laten zien. Ik vind het een prettig idee dat jij dan precies weet wat je krijgt en weet waar je aan toe bent.

Kleurstalen Balergo Plus concorde:

balergo concorde stof kleuren zittingen
Kleurstalen Balergo Plus Concorde stof

Extra informatie

Gewicht 5000 g
Afmetingen 48 × 48 × 58 cm
Benodigdheden

Cello kruk, Cello stoel

Andere suggesties…