Celliste Mirjam Daalmans met cello in een korenveld

Mirjam Daalmans, een kleine biografie

Mirjam Daalmans is op 13 jarige leeftijd begonnen met cello lessen bij Bab Ockhyuzen. Na drie jaar les gehad te hebben auditeerde ze bij het Amersfoorts Jeugd Orkest en werd aangenomen. In die tijd nam ze het besluit om in de muziek verder te gaan.

Ze studeerde bij Lenian Benjamins en Robert Dispa. Volgde masterclasses bij o.a  Anna Gorelova, Eliaz Ariscuren, en Michel Dispa. Haar studie ronde ze af bij Michel Dispa aan ARTEZ te Arnhem.

Mirjam is celliste in het Consonanten kwartet . Als soliste heeft ze  opgetreden met o.a het celloconcert C- Groot van J.Haydn en Kol ni drei van M. Bruch het Celloconcert van Saint Seans. Mirjam is een aantal jaren solo celliste geweest bij The Fine Arts Chamber Orchestra. Op dit moment is ze aanvoerder bij Arnhems Sinfoniëtta. Verder is zij een graag geziene gast bij verschillende orkesten.

Mirjam bespeelt een instrument dat speciaal voor haar gebouwd is door de wereldwijd gelauwerde Brusselse Luthier Thomas Meuwissen.

Activiteiten als zelfstandig ondernemer

Inmiddels heeft Mirjam ruim twintig jaar haar eigen lespraktijk. De lespraktijk is in Dieren. Mirjam’s persoonlijke homepage vind je op mirjamdaalmans.nl. Zij is met de celloklas ook actief op Facebook. De nieuwste ontwikkeling in haar ondernemerschap is de cellowinkel; een webwinkel helemaal ingericht voor (aspirant) cellisten.