Cellowinkel Kwaliteitscertificaat

Cellowinkel KwaliteitscertificaatEen goede cello kan altijd beter

De meeste cello’s die rechtstreeks uit de fabriek of het atelier komen vind ik niet goed genoeg. De puntjes worden niet echt op de ‘i’ gezet. Daarom kies ik de cello’s stuk voor stuk zelf uit. Elke nieuw geleverde cello wordt eerst grondig aangepakt door een gediplomeerde vioolbouwer voordat hij de cellowinkel in gaat met als doel:

 • De ware aard van de cello te kunnen horen, dus welk timbre en klankpalet de cello kan voortbrengen;
 • Te kunnen voelen hoe een optimale bespeelbaarheid aanvoelt voor dit unieke instrument;
 • Het instrument echt op waarde te kunnen schatten. Er zitten pareltjes van cello’s tussen relatief eenvoudige en goedkopere instrumenten en net zo goed minder presterende instrumenten tussen de duurste cello’s. Met deze procedure wordt het kaf van het koren gescheiden.

Doel van het kwaliteitscertificaat is jou de best mogelijke cello te leveren.

Demonteren, monteren en afstellen

Bij deze grondige aanpak van de cello’s kijkt mijn luthier naar:

 • De afwerking van de lak of vernis wordt nagekeken en zo nodig bijgewerkt;
 • De afwerking van de toets, deze wordt zo nodig gevlakt;
 • Er wordt een kam op maat gemaakt;
 • Er wordt een goede kwaliteit stapel geplaatst, op de optimale plaats en met de juiste lengte;
 • Er wordt een goed staartstuk gemonteerd met een sterke, maar dunne pees;
 • Er worden snaren gekozen die recht doen aan de intrinsieke klankkwaliteiten van de cello;
 • De stemsleutels worden op maat gemaakt, gesteld en gesmeerd.
 • De functie en afwerking van de pin wordt nagekeken en zo nodig aangepast.

Eigenlijk komt het erop neer dat de cello eerst helemaal wordt gedemonteerd en geoptimaliseerd vóórdat hij mijn winkel in gaat. Bij andere winkels wordt dit meestal gedaan na aanschaf (behalve bij webwinkels) en dan nog vaak tegen een meerprijs. In de Cellowinkel weet je dus meteen wat je koopt.

Cellowinkel Kwaliteitscertificaat

Of het nu om een beginners cello of een top cello gaat, elke cello in de Cellowinkel is eerst langs mijn vioolbouwer geweest voor deze behandeling. Daarom ontvangt elke nieuwe eigenaar een Cellowinkel Kwaliteitscertificaat. Uniek voor deze cello, inclusief vermelding van de naam, unieke kenmerken van de cello en mijn handtekening, omdat ik persoonlijk garant wil staan voor de kwaliteit van wat ik verkoop.

Een zelfde cello – niet gekocht bij de Cellowinkel – verschilt aantoonbaar en duidelijk hoorbaar met een cello die wèl het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat heeft.

Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat je met een compleet en optimaal instrument mijn winkel verlaat. Bovendien ontvang je als service de eerste onderhoudsbeurt na één jaar geheel gratis. Dat betekent jaren zorgeloos cello spelen!

Veel gestelde vragen over het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat

Wat is het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat?

Met het kwaliteitscertificaat onderscheiden de cello’s van de Cellowinkel zich van de celli die je elders kunt kopen. Het is een keurmerk waarmee de Cellowinkel jou als koper extra zekerheid en een unieke garantie biedt.

Wat is er beter aan een cello mèt het Kwaliteitscertificaat?

Kort en goed: Alles wat de bespeelbaarheid en de klankkwaliteit van de cello optimaliseert.

Welke garantie krijg ik bij een cello van de Cellowinkel?

Je cello klinkt en speelt bij aanschaf gegarandeerd optimaal. Je kunt dus direct genieten van de volle potentie van het instrument. Bovendien krijg je de eerste servicebeurt (ongeveer een jaar na aanschaf) helemaal gratis, zodat je onbezorgd cello kunt spelen. Als je na verloop van tijd wilt doorgroeien naar een nog betere cello, dan kun je de cello inruilen voor de aankoopprijs, mits het instrument in dezelfde staat verkeert als toen je het bij de Cellowinkel kocht.

Kan ik bij de Cellowinkel ook een cello kopen zònder Kwaliteitscertificaat?

Nieuwbouw instrumenten verkoop ik enkel mèt Kwaliteitscertificaat, om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen. Cello’s die ik in consignatie verkoop (tweedehands en/of exclusieve instrumenten) hebben soms wel en soms geen Kwaliteitscertificaat. Dat is ook afhankelijk van wat de verkoper of aanbieder en de koper willen.

Hoe weet ik wat er precies aan mijn cello is verbeterd?

Op het Kwaliteitscertificaat staat aangegeven welke werkzaamheden er aan je cello zijn uitgevoerd om de klank en het speelgemak te verbeteren. Het certificaat biedt ook ruimte om de onderhoudsgeschiedenis van je instrument te documenteren.

Verder op zoek gaan naar een mooie cello

Ben je op zoek naar een mooie cello? Start je met cello spelen of wil je doorgroeien naar een beter instrument? Of huur je op dit moment een cello en ben je toe aan jouw eigen cello? Overweeg dan zeker een cello te kopen met het Kwaliteitscertificaat. Hieronder kun je verder lezen over de celli en allerlei tips krijgen bij de aanschaf van een cello.