Cellowinkel Kwaliteitscertificaat

Cellowinkel KwaliteitscertificaatEen goede cello kan altijd beter

Doel van het kwaliteitscertificaat is jou de best mogelijke cello te leveren.

De meeste cello’s die rechtstreeks uit de fabriek of het atelier komen vind ik niet goed genoeg. De puntjes worden niet echt op de ‘i’ gezet. Daarom kies ik de cello’s stuk voor stuk zelf uit. Elke nieuw geleverde cello wordt eerst grondig aangepakt door een gediplomeerde vioolbouwer voordat hij de cellowinkel in gaat met als doel:

 • De ware aard van de cello te kunnen horen, dus welk timbre en klankpalet de cello kan voortbrengen;
 • Te kunnen voelen hoe een optimale bespeelbaarheid aanvoelt voor dit unieke instrument;
 • Het instrument echt op waarde te kunnen schatten. Er zitten pareltjes van cello’s tussen relatief eenvoudige en goedkopere instrumenten en net zo goed minder presterende instrumenten tussen de duurste cello’s. Met deze procedure wordt het kaf van het koren gescheiden.

Demonteren, monteren en afstellen

Bij deze grondige aanpak van de cello’s kijkt mijn luthier naar:

 • De afwerking van de lak of vernis wordt nagekeken en zo nodig bijgewerkt;
 • De afwerking van de toets, deze wordt zo nodig gevlakt;
 • Er wordt een kam op maat gemaakt;
 • Er wordt een goede kwaliteit stapel geplaatst, op de optimale plaats en met de juiste lengte;
 • Er wordt een goed staartstuk gemonteerd met een sterke, maar dunne pees;
 • Er worden snaren gekozen die recht doen aan de intrinsieke klankkwaliteiten van de cello;
 • De stemsleutels worden op maat gemaakt, gesteld en gesmeerd.
 • De functie en afwerking van de pin wordt nagekeken en zo nodig aangepast.

Eigenlijk komt het erop neer dat de cello eerst helemaal wordt gedemonteerd en geoptimaliseerd vóórdat hij mijn winkel in gaat. Bij andere winkels wordt dit meestal gedaan na aanschaf (behalve bij webwinkels) en dan nog vaak tegen een meerprijs. In de Cellowinkel weet je dus meteen wat je koopt.

Cellowinkel Kwaliteitscertificaat

Of het nu om een beginners cello of een top cello gaat, elke cello in de Cellowinkel is eerst langs mijn vioolbouwer geweest voor deze behandeling. Daarom ontvangt elke nieuwe eigenaar een Cellowinkel Kwaliteitscertificaat. Uniek voor deze cello, inclusief vermelding van de naam, unieke kenmerken van de cello en mijn handtekening, omdat ik persoonlijk garant wil staan voor de kwaliteit van wat ik verkoop.

Een zelfde cello – niet gekocht bij de Cellowinkel – verschilt aantoonbaar en duidelijk hoorbaar met een cello die wèl het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat heeft.

Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat je met een compleet en optimaal instrument mijn winkel verlaat. Bovendien ontvang je als service de eerste onderhoudsbeurt na één jaar geheel gratis. Dat betekent jaren zorgeloos cello spelen!