De enige echte cellowinkel van Nederland

Het verhaal achter de Cellowinkel

Mijn naam is Mirjam Daalmans. Als klein meisje begon ik al vroeg met muzieklessen. Zoals veel kinderen ben ik begonnen op de blokfluit.

“Mijn liefde voor muziek was vroeg geboren…”

Heerlijk is het om muziek te maken en op het podium te staan. De blokfluit juf, mevrouw Scheffer, waarschuwde mijn ouders: “Dat kleintje moet je in de gaten houden…” Na muziekles op de blokfluit kwam ik in aanraking met de cello. Hoe dan? Vraag je je misschien af. De cello werd er toen niet veel gespeeld door kinderen in mijn omgeving. Toen ik met mijn ouders naar een Cantate van J.S Bach ben geweest in de Geertenkerk in Utrecht kwam ik in aanraking met de cello. Daar zat ik vlak vóór de celliste. Ik wist het zeker: Dat wil ik spelen!!! Zo’n mooie klank er uit dat instrument komt…

Toen ik 13 was ben ik begonnen met cello lessen bij Bab Ockhuyzen. In het Amersfoort Jeugd Orkest gespeeld en daar besloten om verder te gaan in de muziek. Twee jaar vooropleiding aan het Utrechts conservatorium. Daarna naar het Artez en afgestudeerd bij Michel Dispa.

“Van mijn passie heb ik mijn beroep weten te maken…”

Tijdens mijn studie en sinds mijn afstuderen in 1997 heb ik veel opgetreden en les gegeven, wat ik allebei nog steeds met heel veel passie en plezier doe. In 2015 ben ik samen met mijn man deze webwinkel; cellowinkel.nl begonnen. Het begon met bladmuziek voor de cello en is snel uitgegroeid tot de eerste en enige Cellowinkel met alles voor iedere cellist en cello. Het doet me plezier om klanten te helpen met het vinden van de juiste lesboeken, strijkstok, snaren of cello!

“Met mijn expertise als uitvoerend musicus en cellodocent help ik je zoeken naar het instrument, de bladmuziek of strijkstok die het beste bij jou en je situatie past…”

Alle producten die ik lever zijn gekozen om hun kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Ik weet immers als geen ander wat er wel en niet werkt. Zelf ben ik ook door schade en schande wijzer geworden namelijk. Daarnaast mag je met vragen over de producten in de Cellowinkel, of producten die je nog mist, altijd bellen.

“Ik kan je niet beloven dat ik alle vragen gelijk kan beantwoorden, maar ik beloof je wel dat ik voor je klaar sta…”

Waarom het met een cello uit de Cellowinkel altijd een genot is om muziek te maken…

Door onwetendheid wordt er vaak in het begin een cello gekocht die niet goed of met slechte materialen gebouwd is. Dit heeft als resultaat dat het spelen vaak moeizaam gaat of het niet mooi klinkt. Het is erg demotiverend als je iedere dag studeert en merkt dat het nog steeds niet mooi klinkt. Of dat je stok nog steeds zeer doet aan je duim bijvoorbeeld. Met een goed gebouwde cello en strijkstok maak je een vliegende start.

Alle cello’s bekijk en probeer ik persoonlijk met een kritisch oor en oog voor ik ze te koop aanbied. Alleen cello’s die goed gebouwd zijn, een mooie klank hebben en makkelijk aanspreken worden in de Cellowinkel verkocht. Daarnaast krijg je gratis tips om je cello goed te onderhouden en te verzorgen. En mochten er na de koop toch nog vragen zijn dan sta ik natuurlijk klaar om je te helpen.

Het resultaat is een prachtig instrument waar je iedere dag van kunt genieten!

Ik snap dat het een flinke uitgave is. Daarom bied ik mijn klanten graag zekerheid…

Als je bij mij een cello koopt en het is toch niet helemaal wat je ervan verwacht had, dan mag je hem altijd komen ruilen voor een ander instrument, zodat je elke keer als je aan het cello spelen bent kunt genieten. Is er echt geen instrument in de winkel voor jou, dan stort ik je geld direct terug.

Ik vind duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap belangrijk

Cellowinkel duurzaam en maatschappelijk verantwoord
  • Ik steun o.a. het Nationale Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Het NMF is in 1988 opgericht en geeft instrumenten in bruikleen aan getalenteerde conservatoriumstudenten en professionals om hen in hun muzikale ontwikkeling te steunen.
  • Bankieren doe ik bij de Triodos-bank. Deze bank doet alléén zaken met organisaties die een gezond milieu & gezonde natuur ondersteunen.
  • Bij de selectie van producten voor de Cellowinkel let ik op duurzaamheid. Bijvoorbeeld door producten in te kopen die uit Europa komen (minder logistieke afstand dan bijvoorbeeld China) en zijn vervaardigd van (voor zover mogelijk) lokaal en duurzaam gewonnen grondstoffen.
  • Bij de verzending van goederen streef ik naar een milieuvriendelijke aanpak. Zo probeer ik verpakkingsmaterialen slim te hergebruiken. Ik vermijd het gebruik van stickers. Ik gebruik kringlooppapier en -karton. Mijn briefpapier is eenvoudig en van FSC-papier en ik gebruik een blinddruk stempel i.p.v. een met inkt gedrukt logo.

Enkele reacties van klanten…

Ane Cathrine: Mirjam heeft me heel vriendelijk geholpen met advies over het repareren van een cello. Dank!

Leo: …alles  wordt heel duidelijk verteld … Ik koop regelmatig de nodige zaken voor de cello in de cellowinkel en dit verloopt prima!

Annemarie: Mirjam heeft alle tijd heeft genomen om rustig en uitgebreid de verschillende celli uit de winkel te laten horen en ik heb ze ook allemaal uit kunnen proberen … nog geen moment spijt gehad van de aanschaf van dit instrument… zoveel meer speelplezier dan met mijn huurcello.

Ada: Goed advies gekregen van een bevlogen musicus, de mogelijkheid gehad (en ook benut) om diverse instrumenten te bespelen … geen enkel moment de indruk gehad dat ons iets opgedrongen werd … je kunt jezelf hier met een gerust hart voor laten lichten en kopen.

Jeanette: Het contact met Mirjam over de aanschaf van de strijkstok, ‘watson kopie’, vond ik bijzonder prettig.

Mieke: Als ik weer iets nodig heb zal ik dat zeker via haar doen, snelle, correcte afhandeling en na de aankoop goede feedback.

Heb je een vraag?
Wil je liever op een andere manier bestellen?
Wil je een demonstratie of de cellowinkel op locatie?
Wil je de winkel bezoeken?

Mijn cellowinkel wordt door vele musici gewaardeerd. De meeste musici bestellen via mijn website. Wil je persoonlijk advies? Bel of mail me gerust. Je bent ook van harte welkom langs te komen. Maak dan wel even een afspraak, zodat ik zeker weet dat ik alle tijd voor je heb. Ook als je liever telefonisch of via email iets wilt bestellen kun je contact met me opnemen.

Vriendelijke groet,

Mirjam Daalmans, celliste
telefoon:0636112857
email:winkel@celloklas.nl
adres:Wilhelminaweg 57 Dieren [bekijk op kaart]