celloklas workshops - Masterclass Cello Rene Berman

Workshops

Regelmatig organiseer ik een workshop in het Cellocafé, bijvoorbeeld (cello) kwartet spelen of een Masterclass door een bekende cellist. Voor meer informatie kijk je in de Cellowinkel bij het kopje workshops.

Wat kun je verwachten van een workshop?

Iedereen die met de workshop mee doet krijgt de muziek ruim van te voren mee naar huis, zodat je het thuis zo goed voorbereid dat je alles goed kunt spelen. Dat is belangrijk want als je samen speelt heb je geen tijd meer om te bedenken welke noot je ook al weer moet gaan spelen! Iedereen speelt namelijk een andere partij. Natuurlijk kunnen we de partij ook in de les samen doen als dat nodig is.

Op de dag zelf leer je waar je op moet letten als je samen speelt. Hoe je bijvoorbeeld, zonder dirigent, samen kunt beginnen of stoppen. Bij de (meer) gevorderden zal het accent vooral liggen op de uitvoeringspraktijk. Dus bijvoorbeeld, dynamiek, streek indeling het samen zoeken naar dezelfde klankkleur. En natuurlijk het plezier van het samen muziek maken!

Bij de aankondiging van workshops geef ik door waar en wanneer de workshop plaatsvindt, wat je zoal moet kunnen om mee te kunnen doen (speelniveau), of er catering aanwezig is en wat de kosten zijn. Een workshop wordt vaak afgesloten met een klein concert voor belangstellenden en familie.

Cello masterclass met René Berman

In oktober 2017 organiseerde ik een cello masterclass voor leerlingen van de celloklas met René Berman, eerste solo-cellist van Het Gelders Orkest. Hieronder een kleine impressie in foto’s…

Cello workshops in de maak!

Wil je weten wanneer en wat voor workshop er wordt georganiseerd? Kijk dan op de website van het Cellocafé.

Hartelijke groet,
Mirjam Daalmans