Groepsles cello Celloklas jongeren Veenendaal

Groepsles cello

Naast de individuele cellolessen in Dieren organiseer ik eens per twee maanden een speciale groepsles cello voor alle leerlingen van de celloklas. De groepsles cello geeft al mijn leerlingen de gelegenheid naar elkaar te kunnen luisteren, elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Opzet van de Groepsles voor de Celloklas

Tijdens de groepslessen oefenen we in het voor elkaar spelen. We leren om naar elkaar te luisteren maar ook bewust te kijken en op deze manier elkaar te helpen de techniek en de muzikale uitdrukking te verbeteren. Doordat leerlingen zelf dit soort dingen met elkaar bespreken helpt het hen ook bij de eigen studie thuis.

Impressie van de groepsles voor jongeren van de Celloklas

Al vroeg in de ochtend kwamen we bij elkaar. In het onderstaand filmpje een impressie van de groepsles. We hebben hard gewerkt maar vooral ook genoten van het samen muziek maken en het naar elkaar luisteren en de heerlijke pepernoten. In de les zijn we o.a bezig geweest met: Hoe zit je recht achter je cello, het goed naar elkaar luisteren en wat doe je als je applaus krijgt. Het was een gezellige en leerzame ochtend.

Bekijk hieronder het vervolg op het filmpje van de groepsles. In onderstaand filmpje zie je de presentatie van de groepsles. Alle deelnemers bedankt!!