Klanten over de Cellowinkel

In klanten over de cellowinkel lees je reviews van klanten die in de cellowinkel zijn geweest of telefonisch contact met mij hebben gehad. De producten, klantvriendelijkheid, service en het contact met de cellowinkel worden beoordeeld.

Goede producten voor alle cellisten.

Als uitvoerend celliste en cellodocente weet ik welke producten werken in de praktijk. Zo weet je als klant altijd zeker dat wat je koopt ook van goede kwaliteit is. Ik verkoop enkel producten waar ik zelf achter sta.

“ik ben heel erg tevreden over de cello stok ‘kopie Watson’. Na heel wat zoektochten naar een strijkstok die zowel comfortabel in de hand ligt, als een mooie klank produceert en goed contact met de snaar biedt, was ik snel overtuigd dat het deze zou gaan worden. En verder is de stok mooi en zorgvuldig afgewerkt”. Het contact met Mirjam over deze aanschaf vond ik bijzonder prettig. – Jeannette uit Bilthoven

 Deskundigheid, informatie en eerlijk advies.

Een cello is vaak een hele aanschaf. Ik weet hoe belangrijk het dan is om je goed te laten voorlichten en eerst rustig rond te kijken. Ik zal je altijd proberen te helpen aan wat bij jou en je cellospel past. Daarmee bespaar ik je verkooppraatjes en ik zal je geen duurdere spullen opdringen die je niet nodig hebt of niet kunt gebruiken (upsales).

“Een cello voor jezelf uitzoeken zal waarschijnlijk niet makkelijk zijn, maar ik kan u verzekeren dat het nog lastiger is om een goede cello, die past bij de speler, uit te zoeken voor een ander. Zeker als je daar zelf geen verstand van hebt.
Misschien zijn er goedkopere mogelijkheden (met waarschijnlijk ook meer risico’s) maar, wij hebben er voor gekozen om in overleg met en op advies van Mirjam Daalmans een cello voor onze dochter aan te schaffen en hebben daar tot op heden (een maand na de aanschaf) nog geen moment spijt van gehad. Wij waren op zoek naar een “eigen” cello voor onze dochter van 10 jaar die een klein jaartje op een gehuurde cello speelde en die er serieus werk van maakte, zodat we nu zelf wilden aanschaffen.Goed advies gekregen, de mogelijkheid gehad (en ook benut) om diverse instrumenten te bespelen, geen enkel moment de indruk gehad dat ons iets opgedrongen werd. Advies van een bevlogen musicus die er op uit is ook een ander aan een goed instrument te helpen, wat past bij de gebruiker. Wat kan ik er meer van zeggen, als:
Wanneer je werkelijk op zoek bent naar een cello en je er voor jezelf uit bent dat het geen bevlieging is kun je jezelf hier met een gerust hart voor laten lichten en kopen.” – Ada van Beek

Goede service tijdens en na het aankoopproces.

Voor iedere cellist een mooi instrument. En daar hoort ook goede service bij, tijdens maar ook na de aankoop. Zodat je iedere dag van je instrument kan genieten.

“Na vijf maanden celloles wilde ik graag een eigen instrument aanschaffen. Ik besloot niet over één nacht ijs te gaan en me breed te oriënteren; een dergelijke aankoop doe je immers maar één of enkele keren in je leven. Ik ben bij meerdere vioolbouwers en andere celloverkoopadressen geweest en kwam zodoende ook bij Mirjam in Rhenen terecht. Hoewel ik in Noord-Holland woon en Rhenen 200 km. rijden bij mij vandaan ligt, ben ik daar voor een tweede keer teruggekomen.
Waarin de Cellowinkel zich m.i. onderscheidt en wat mij vooral aanspreekt, is de persoonlijke, deskundige manier waarop Mirjam mij heeft geholpen bij het maken van een keuze. Ze nam ruimschoots de tijd en heeft me op geen enkele manier gepusht om de knoop door te hakken. Het is uiteindelijk de ‘Avantgarde’ geworden, een cello met een prachtig, diep timbre die ook heel mooi is om te zien. Ook ben ik bij de Cellowinkel geslaagd met een Hill-kopie strijkstok en een solide, maar vederlichte Musilia koffer en andere cellobenodigdheden. Daarnaast ben ik heel tevreden over de service tijdens en na het aankoopproces. En, niet te vergeten, ben ik elke dag blij met mijn cello!” – Barbara

Een cello moet je helpen verder te groeien.

Alle instrumenten in de cellowinkel kies ik zelf uit. Niet alleen hoe de cello eruit zien maar vooral hoe de cello klinkt  het speelgemak en de dynamische nuances van het instrument. Een cello moet je helpen verder te groeien als cellist.

“Nadat Mirjam alle tijd heeft genomen om rustig en uitgebreid de verschillende celli uit de winkel te laten horen en ik ze ook allemaal uit heb kunnen proberen is de keuze op deze cello gevallen.
Wat ik zo mooi vind aan deze cello is niet alleen het uiterlijk (hij heeft grappige noestjes op de achter-en zijkant) maar hij heeft ook een mooi heldere, volle en warme klank. Bovendien valt direct het speelgemak op. Ook op de lage snaren spreekt de cello gemakkelijk aan. Ik heb nog geen moment spijt gehad van de aanschaf van dit instrument. Ik heb nu zoveel meer speelplezier dan met mijn huurcello. Ik ben er helemaal blij mee! Een echte aanrader dus.” – Annemarie

Uitgebreide informatie om de cello te vinden die bij jou en je budget past.

Voordat je een instrument gaat kopen wil je je vaak eerst goed oriënteren op wat is er te koop en wat kan ik kopen met mijn budget. Op mijn website geef ik zoveel mogelijk informatie zodat je voor je koop goed voorbereid op pad kunt gaan.

“Omdat ik al een tijd cello spelen wilde gaan leren, heb ik eerst informatie gezocht op het internet. Niet om daar de oplossing te vinden, maar om deze wereld te ontdekken. Hierdoor kwam ik ook op celloklas.nl. Wat mij opviel was dat alles heel duidelijk werd verteld. Hierdoor contact gezocht met Mirjam en na het beluisteren van de klank van enkele cello’s heeft geresulteerd in de aankoop van een mooie cello, strijkstok en met bijbehorende cellotas.
Eerder had ik bij de plaatselijke muziekschool een proefles genomen om mezelf het gevoel te geven wat cello spelen is en de cello’s een beetje te kunnen testen.
Sinds half september 2016 heb ik elke week les. Ik geniet elke dag van het oefenen met de cello. Deze cello is voor mij een fijn instrument met een zeer mooie klank en is ook nog erg mooi qua uiterlijk. Het is voor mij zeer de moeite waard geweest om de reis Bergen op Zoom – Rhenen te maken om de cello aan te schaffen.
Verder koop regelmatig de nodige zaken voor de cello in de cellowinkel en dit verloopt prima. Het wordt met zorg behandeld o.a. door bij de bestelling advies te geven of te informeren of de bestelling juist is.
Voor mij is de waardering *****” – L.Cantineau

Met alle vragen kun je bij me terecht.

Ook voor de kleine spullen die je nodig hebt bij het cello spelen kun je met al je vragen bij mij terecht. Je mag me altijd bellen of mailen.

“Mirjam heeft mij zeer vriendelijk uitgebreid telefonisch advies gegeven over de aankoop van een cello, veel dank nog daarvoor en fijn om bij u (al is het maar voor een kleinigheid) een bestelling te kunnen doen.” – Brecht

Alle gelegenheid om de cello te vinden die bij jou past.

Ben je op zoek naar een naar een cello die bij jouw past? Ik neem altijd de tijd voor je om een instrument te zoeken waar jij blij van wordt en waar je met veel plezier op speelt.

“Na een zoektocht bij verschillende vioolbouwers kwam ik uiteindelijk terecht bij Mirjam. Zij stond mij telefonisch vriendelijk te woord en nodigde mij uit bij haar te komen kijken naar 6 totaal verschillende cello’s. Na een lange autorit werd ik hartelijk verwelkomd met een kopje thee.

Op zolder heeft Mirjam haar lesruimte en daar stonden ook de 6 cello’s die we een voor een geprobeerd hebben. Het fijne vond ik dat Mirjam ook op iedere cello voorspeelde, zodat ik bij elke cello een goede indruk kon krijgen van de verschillende timbres. Omdat Mirjam een professioneel cellospeelster is wist ze van tevoren al welke stok er bij elke cello het best klonk. Ook vond ik het heel prettig dat ze echt de tijd voor mij nam, want na een paar uur proberen was ik eruit welke cello het zou worden: de “Orkest” cello.

Inmiddels heb ik de cello een paar maanden thuis en merk ik dat de cello steeds meer ‘los’ komt, warmer is gaan klinken. Ik ga mij ook steeds meer hechten aan de prachtige uitstraling, de oude look, van het instrument. Alle onderdelen zijn goed en mooi op elkaar afgestemd. Al met al ben ik zeer tevreden en heel gemotiveerd om alles te ontdekken wat dit instrument in zich heeft.” – Naomi

Zorgvuldig en compleet geschreven eBook snarenwijzer.

Wil je alles weten over wat snaren en wat je wat klank betreft voor je cello kunnen doen? Lees dat het eBook snarenwijzer.

Van de gelegenheid maak ik graag gebruik u te complimenteren met uw zo zorgvuldig en compleet geschreven essay, niet alleen over snaren, maar ook over klank. Eigenlijk heb ik dit bij geen enkele vioolbouwer ooit zo uitgebreid aangetroffen. Daarbij ook nog eens leerzaam, maar niet belerend geschreven. Dat u ook nog persoonlijk advies betreffende snarenkeuze wilt geven was mij ook al bekend en ik zal er gaarne gebruik van maken “. – W. Veltheer

Snelle levering en kwaliteit.

“Dag Mirjam! Ik ben Pascal en ik heb deze maand twee bestellingen bij jou geplaatst. Bedankt voor de snelle levering en de kwaliteit van de artikelen. Het is zo anders om een pakketje te krijgen waarop je naam en adres nog met de hand geschreven zijn. Dat maakt het pas persoonlijk! En de postkaarten zijn een mooi extraatje. Ik kom dus als tevreden klant zeker terug! Hartelijke groet, Pascal”