Cello Mario Gadda, Modello Personale 1990

 40.000,00

Deze mooie en exclusieve cello is gebouwd door de Italiaanse vioolbouwer Mario Gadda. De cello is volledig gedocumenteerd en wordt verkocht inclusief taxatie en een certificaat van echtheid, geschreven door de luthier Mario Gadda persoonlijk.

1 op voorraad

Beschrijving

Dit is een prachtige cello van de Italiaanse vioolbouwer Mario Gadda (1931 – 2008). De cello is afkomstig uit de nalatenschap van de dochter van de bouwer. Het is in bruikleen geweest bij het conservatorium van Mantua. Met certificaat met alle gegevens en foto’s van de cello geschreven door de luthier zelf.

Deze Mario Gadda cello is een prachtig instrument. Het achterblad de zij-wangen en de krul van deze cello zijn gemaakt van Populieren hout waardoor de cello heel mooie vlammen krijgt, maar ook een bijzondere warme en diepe klank. Dit hout is afkomstig uit de jaren 50 en is heel lang gedroogd.

De cello is in 1990 gebouwd. Mario Gadda bouwde cello’s naar modellen die uit de streek rond Mantua (Italiaans: ‘Mantova’) kwamen. Hij wilde graag de bouwers uit zijn eigen streek promoten. Eén daarvan was Thommaso Balestrieri. Deze cello is een op Balestrieri gebaseerd model. Bij deze cello is het centrale deel aangepast, waardoor hij nog makkelijker speelt. Vandaar de naam ‘Modello Personale’.

De gebruikte houtsoorten in combinatie met het Balestrieri model zorgen voor een prachtige volle, donkere, warme en kernachtige klank. Het instrument spreekt zeer makkelijk aan. De cello nodigt je uit om te kleuren met klank. Goede projectie en zeer makkelijk te bespelen. De cello heeft een versum soloist snarenset.

Ben je op zoek naar een echt exclusieve cello? Laat het me weten dan help ik je mee met zoeken om jouw perfecte cello te vinden.