NUX HD Pitch tuner

 68,56

NUX HD Pitch is een stemapparaat (tuner) in mini-pedaal formaat. Past dus op elk pedalboard! Plaats hem als eerste in de rij effecten en je bent er zeker van dat je cello altijd zuiver is gestemd tijdens een optreden.

1 op voorraad

Beschrijving

De NUX HD Pitch is een slim stemapparaat. Zeker als je op een druk podium zit met je cello kan het lastig zijn om te stemmen. Al helemaal met een complete band om je heen. Deze compacte tuner helpt je daarbij. En zet je hem uit, dan zorgt hij ervoor dat je cello geluid in de best mogelijke staat je effecten bereikt door de buffer-functie. Plaats hem dus als eerste pedaal in je pedalboard.

Kenmerkend aan de HD Pitch is zijn snelheid en precisie. Hij maakt gebruik van twee heldere LED schermen, waarop je de gespeelde noot, stemming (te laag, gestemd of te hoog), calibrering en de bypass modus kunt aflezen.

Stemmen met de HD Pitch: Arrow mode

Stem je cello tot de LED indicator in het midden oplicht. Als de LEDs aan de linkerkant oplichten (pijl naar rechts), dan is je toon te laag (flat) en moet je dus iets omhoog stemmen. Als de LEDs aan de rechterkant oplichten (pijl naar links), dan is je toon te hoog (sharp) en moet je dus iets omlaag stemmen.

NUX hd pitch tuner in tuneStemmen met de HD Pitch: Strobe Mode

In de ‘strobe mode’ lichten de LEDs op, waardoor het lijkt of er pijlen naar links of naar rechts lopen. Wanneer de pijlen van links naar rechts lopen, is je toon te laag en stem je de cello iets omhoog:

NUX hd pitch tuner te laag flat

Wanneer de pijlen van rechts naar links lopen, is je toon te hoog en stem je de cello iets omlaag:

NUX hd pitch tuner te hoog sharp

Zo ziet de strobe mode eruit:

NUX hd pitch tuner te laag (flat) NUX hd pitch tuner te hoog (sharp) NUX hd pitch tuner in tune

Nog meer mogelijkheden… Bypass Modes

De HD Pitch maakt het mogelijk om in twee soorten bypass-modes te werken; True-Bypass en Buffer-Bypass. Je kunt tussen deze twe modes schakelen door de voedingskabel eruit te halen, de schakelaar in te drukken en terwijl je hem ingedrukt houdt de voedingskabel weer aan te sluiten.

In de True-Bypass modus zal het geluid van je cello worden gedempt tijdens het stemmen. Je kunt dan dus stemmen zonder dat het publiek je hoort.

In de Buffer-Bypass modus kun je kiezen (ja… nog meer keuzes!) tussen twee modi: Silent en de Audio-Assist modus. De silent modus werkt hetzelfde als de true-bypass modus, maar dan met buffering van je cellogeluid. En in de Audio-Assist modus toont het pedaal continu de stemming van je cello, dus ook tijdens het spelen. Voor wie een absoluut gehoor wil kweken (niet doen hoor!) is dat natuurlijk geweldig. Als je een strijkinstrument altijd perfect gestemd laat klinken (wat in de praktijk onmogelijk is) haal je de ziel eruit.

Extra informatie

Gewicht 2000 g
Cello versterking

Effect pedaal