Wang Zhiguo cello 2018 (Davidov strad)

 7.995,00

Een Chinese cello uit het atelier van Wang Zhiguo, gebouwd in 2018. Een prachtig klinkende cello met een interessante en goed werkende snarencombinatie.

1 op voorraad

Beschrijving

Dit is een Chinese cello uit het atelier van Wang Zhiguo. Jammergenoeg kom je als je ‘Wang Zhiguo’ op internet zoekt al snel op AliExpress of eBay terecht, waar de naam van deze luthier wordt misbruikt. Maar dit is dus een ‘echte’ Wang Zhiguo, die met deze cello een prachtige kopie van een 1712 Davidov Stradivarius heeft gebouwd.

Er is een uitstekende kwaliteit verfijnd klankhout gebruikt. Het achterblad is erg mooi gevlamd. De toets en stemknoppen zijn van ebbenhout. De cello heeft een Teller staartstuk van palissander met fijnstemmers en een Aubert Belgische kam. De cello is besnaard met een combinatie van: Larsen Il Canone direct & focused (A en C), Larsen Magnacore (G) en Larsen Soloist (D).

Deze cello heeft een zangerige en lyrische klank. De A snaar is heel mooi rond en vol. De combinatie van Larsen snaren pakt op deze cello bijzonder goed uit. Een gebalanceerde klank met goede overgangen van de ene naar de andere snaar.  De cello reageert heel fijn op  de strijkstok en speelt makkelijk.

Deze cello wordt verkocht in consignatie.