Sfeer proeven in de Cellowinkel

Ben je benieuwd hoe de Cellowinkel er van binnen uit ziet en wil je eens binnenkijken? Hier vertel ik je aan de hand van een aantal foto’s graag alles over mijn ‘thuis voor de cello en cellisten’. Voel je welkom!

Cellowinkel te Dieren voorgevel
De Cellowinkel is gehuisvest in een oude jaren ’30 kapel in het Gelderse plaatje Dieren

De Cellowinkel is gehuisvest in een oude kapel

Aan de belangrijkste winkelstraat van het dorpje Dieren, de Wilhelminaweg 57 vind je een oude kapel uit de jaren ’30. Hier is de Cellowinkel sinds eind 2020 gevestigd. Ik woon samen met mijn gezin in de pastorie achter de kapel. Links van de kapel zie je een aanbouw waar ik mijn lespraktijk heb. Rechts van de kapel (aan de Faberstraat) zijn vier parkeerplaatsen, gereserveerd voor gasten van de winkel.

Zij-aanzicht van de entree van de Cellowinkel met een blik op de natuurrijke tuin.

Iets over de speciale tuin

De winkel was net een maand open en toen moesten alle ‘niet noodzakelijke winkels’ weer sluiten vanwege de corona-pandemie. In die wintermaanden heb ik samen met mijn man de buitenruimte van de kapel omgetoverd tot een natuurrijke tuin, geïnspireerd door de perma-cultuur. Het is een bloemrijke tuin met enkel inheemse plantensoorten waar flora en fauna in een mooi evenwicht zijn. Goed voor de planten (en biodiversiteit), goed voor de dieren (als een enorm insektenhotel) en goed voor de mensen. In de tuin links van de kapel kan ook opgetreden worden bijvoorbeeld.

Cellowinkel interieur foto
Een blik op de oker-kleurige wand achterin de kapel.

Sfeer en een prachtige akoestiek

De kapel hebben we sfeervol ingericht en geeft direct een behaaglijk en welkom gevoel. Door de eenvoudige en pure materialen en het kleurgebruik, de vloerverwarming èn sfeervolle Noorse houtkachel. Een bezoeker verwoordde het alsvolgt: “Alles hier nodigt je uit om je te laten onderdompelen in een weldadige cello-wereld!” Een ander noemde het: “Een snoepwinkel voor cellisten.” Het voelt gelukkig niet alleen goed, maar klinkt hier ook super door de fijne akoestiek.

Alles in de kapel is mobiel en zo kan de winkel eenvoudig plaats maken voor een concertzaal met ruimte voor zo’n 50 bezoekers. We hebben al enige concerten gehad en dat waren heel mooie ervaringen voor onze gasten, de musici en voor ons als gezin.

Celliste Mirjam Daalmans vóór de opening van de Cellowinkel (foto: de Gelderlander)

Trots en dankbaar

Mijn man en ik zijn trots op wat we in korte tijd hebben neergezet: Een mooie sfeervolle ontmoetingsplek voor liefhebbers van de cello en het cellospelen. Beginners, gevorderden, studenten en professionals (ook ‘oude rotten in ‘t vak’) voelen zich hier thuis.

We zijn ook dankbaar voor het feit dat het ons gelukt is: Het was niet eenvoudig of zonder risico’s. We hebben regelmatig verzucht dat het leek op een ‘Ik vertrek – aflevering’ in eigen land. Veel dank dus ook aan iedereen die ons in de afgelopen jaren heeft gesteund en geholpen en alle cellisten die ons hebben laten voelen dat we met iets geweldigs bezig waren.

Detailfoto van de omgebouwde kast naar een strijkstokken-vitrine

Het gaat om service en kwaliteit, voor een goede prijs

In de Cellowinkel staat service en kwaliteit voorop. Altijd. Ik ben zelf celliste en weet als geen ander hoe belangrijk en fijn het is om met goede spullen te werken. Niet alléén een mooie cello en strijkstok, maar ook alle toebehoren en accessoires moeten degelijk en deugdelijk, functioneel en prettig in gebruik zijn, vind ik.

Ik ben de winkel ooit begonnen (toen nog op zolder, in onze rijtjeswoning) omdat ik de markt niet transparant vond. En omdat er enorme verschillen waren in kwaliteit van het aanbod voor cellisten. Dat merkte ik aan waar mijn leerlingen mee werkten. En aan mijn eigen zoektochten naar een mooi instrument, mijn strijkstokken en bijvoorbeeld mijn koffer, celloplankje, cellohars, snaren, enzovoort.

Ik streef ernaar om je hier het hele aanbod aan goede spullen te laten zien en proberen. En ook alléén de ‘goede spullen’. Je grijpt dus nooit mis, als je hier kiest voor een goedkopere optie. Want die is ook gewoon van een goede kwaliteit.

Voel je welkom en kom vrijblijvend op bezoek!

Ik vind het echt heel leuk om je bestellingen in de webwinkel voor je in te pakken en naar je op te sturen. Dat doe ik met alle liefde en plezier. Maar voel je ook welkom om eens langs te komen in Dieren, ook als je geen andere reden hebt dan nieuwsgierigheid. De koffie en thee staat klaar en ik plan graag een afspraak om nader kennis te maken. Ik zie graag de passie voor de cello in gelijkgestemden.

Bel me voor een afspraak: 06 – 36112857
Of stuur me een e-mail

Dit is onze ‘achtertuin’: De schitterende Veluwezoom