Cello Andréas Eastman

 2.235,00

Deze cello Andréas gemaakt door Eastman Strings (gebouwd in Beijing, China). De cello heeft een mooi gevlamd Aziatisch essenhouten achterblad. En een speciaal geselecteerd fijn Aziatisch sparrenhouten bovenblad.

CELLOWINKEL KWALITEITSCERTIFICAAT

Cellowinkel KwaliteitscertificaatDeze cello wordt geleverd met het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat. Eigenlijk komt het erop neer dat deze cello eerst helemaal is gedemonteerd en geoptimaliseerd vóórdat hij de cellowinkel in komt. Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat je met een compleet en optimaal afgesteld instrument de winkel verlaat.

Bovendien ontvang je als service de eerste onderhoudsbeurt na één jaar geheel gratis. Dat betekent jaren zorgeloos cello spelen! Meer weten? Lees hier alles over het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

De opbouw van de Cello Andréas Eastman

Dit is een 4/4 cello, afgewerkt met een antiek ogende spiritus vernis met diep rode pigmenten.

Despiau France Superieur Cello BrugDe cello heeft een ebben toets en goed passende ebbenhouten stemsleutels. Door de setup met een set Jargar snaren klinkt de cello mooi helder en vol. Deze snaren rusten op een goede kwaliteit Franse Despiau brug van esdoorn hout (met één (maximaal 3) boompje, zie afbeelding).  Een Wittner staartstuk met fijnstemmers en een carbon cellopin maken de setup compleet.

De cello Andreas klinkt heel volwassen, open en helder en heeft een responsieve kern in de klank. Dit is een heel goede studie-cello met een mooie rijke klank.

Eastman Strings

Eastman Strings cello workshop in BeijingDe cello’s van Eastman zijn consistent in kwaliteit en bouw. Ook hun Chinese cello’s, zoals deze.

De Eastman Strings werkplaats werkt op dezelfde manier als de Europese werkplaatsen uit de late 19e eeuw. Beitels, messen en schrapers, in de handen van uitzonderlijk begaafde handwerkslieden, zijn de belangrijkste instrumenten die worden gebruikt om deze moderne instrumenten te maken. Deze technieken geven elk model een mooie eigen stem en uitstraling die alleen met handwerk kan worden bereikt.

Door de traditionele werkmethoden die de Chinese vioolbouwers toepassen ontstaan hoogwaardige instrumenten, voor een betaalbare prijs.

Het motto van Eastman Strings: Moderne Instrumenten; Ouderwetse kwaliteit.

Bekijk hieronder het filmpje van de werkplaats van Eastman Strings.

Los of in een set te koop

De cello Andréas is los te koop of tegen meerprijs met een andere snarenset, een  strijkstok, een cellohoes of lichtgewicht cellokoffer bijvoorbeeld.

Kom de cello proberen!

Als u belangstelling heeft voor deze cello, plan dan een afspraak om hem te komen proberen. Is de cello niet op voorraad, informeer dan naar de levertijd.

Koop je cello in de cellowinkel en krijg er een cello les er gratis bij.

Bel me op: 06 – 36112857, vul het contactformulier in of stuur me een email.

Extra informatie

Gewicht 10000 g

Andere suggesties…