Cello Anticky

 3.765,00

Dit is een bijzonder instrument voor de beginnende en gevorderde cellisten. Wat meteen opvalt is het doorleefde karakter van de cello, elk instrument op een eigen en unieke wijze. Dit is een nieuwe, maar oud gemaakte cello en aan de schrijfwijze van de naam, kun je de regio ontdekken waar de meesterbouwer zijn inspiratie vandaan haalde: Anticky (Tsjechië).

CELLOWINKEL KWALITEITSCERTIFICAAT

Cellowinkel KwaliteitscertificaatDeze cello wordt geleverd met het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat. Eigenlijk komt het erop neer dat deze cello eerst helemaal is gedemonteerd en geoptimaliseerd vóórdat hij de cellowinkel in komt. Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat je met een compleet en optimaal afgesteld instrument de winkel verlaat.

Bovendien ontvang je als service de eerste onderhoudsbeurt na één jaar geheel gratis. Dat betekent jaren zorgeloos cello spelen! Meer weten? Lees hier alles over het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Geigenbaumeister Marko Ackert, specialist in oud gemaakte cello'sDe cello Anticky is een nieuwe, maar oud gemaakte cello. Een erg mooie cello met een iets matte aflak in een rustieke lichtbruine tint. Een prachtig instrument voor gevorderde cellisten. Natuurlijk ook geschikt voor de beginnende cellist(e).

Het doorleefde karakter van deze cello is bij elk instrument uniek.

Deze cello is nieuw gemaakt van op klank geselecteerd massief sparrenhout (bovenblad) en massief geselecteerd Bosnisch esdoornhout (zij- en achterblad) en met de hand afgewerkt. Het achterblad is mooi gevlamd. De cello is handgelakt in een eigen en unieke kleur met een open-pore spirituslak met fraaie ‘schaduwen’ (Dat zijn de duidelijk zichtbare ‘slijtageplekken’, karakteristiek voor oud gemaakte cello’s). De dunne laklaag zorgt er onder andere voor dat de cello zeer goed aanspreekt. Het boven- en onderblad hebben een mooie inleg die de bladen beschermt. De cello is verder afgewerkt met stemschroeven en een toets van een goede kwaliteit ebbenhout, Larsen snaren, een mooie Aubert kam en een Wittner staartstuk met ingebouwde fijnstemmers. De klankkleur van deze cello is te typeren als vol en rond.

Deze cello Anticky is niet alleen mooi om te bekijken! Het is een goed instrument voor gevorderde beginners en gevorderde cellisten.

Maatvoering en levering

Deze mooie oud gemaakte cello kan als losse cello geleverd worden, maar ook in de vorm van een complete set met bijpassende lichtgewicht koffer en strijkstok. Deze cello is leverbaar in de maat 4/4 en in een unieke kleurstelling. De kleur zal per instrument verschillen en kan dus enigszins afwijken van de hier getoonde afbeeldingen.

Prijzen

Cello Anticky is los te koop voor de getoonde prijs of tegen meerprijs met een andere snarenset, inclusief een strijkstok, een cellohoes of lichtgewicht cellokoffer bijvoorbeeld.

Belangstelling voor deze cello met vintage uitstraling?

Als je belangstelling hebt voor deze nieuwe cello met vintage uitstraling, neem dan contact met me op. Informeer bij een cello die niet op voorraad is naar de levertijd en op welke termijn je hem kunt komen uitproberen. Koop je jouw eerste cello in de Cellowinkel, dan krijg je er een celloles gratis bij! Bel me gerust op: 06 – 36112857, of stuur me een email en maak een afspraak om de cello te proberen.

Extra informatie

Gewicht 10000 g

Andere suggesties…