Cello Eastman Strings – Rudoulf Doetsch

 3.985,00

Deze cello van Eastman Strings is gemodelleerd naar de beroemde instrumenten van vioolbouwer Bartolomeo Giuseppe Guarneri (1698 – 1744). Het Rudoulf Doetsch vioolbouw atelier bevindt zich in Erlangen (Duitsland). In dit atelier worden enkel oude Europese esdoorn en sparrenhout soorten gebruikt.

CELLOWINKEL KWALITEITSCERTIFICAAT

Cellowinkel KwaliteitscertificaatDeze cello wordt geleverd met het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat. Eigenlijk komt het erop neer dat deze cello eerst helemaal is gedemonteerd en geoptimaliseerd vóórdat hij de cellowinkel in komt. Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat je met een compleet en optimaal afgesteld instrument de winkel verlaat.

Bovendien ontvang je als service de eerste onderhoudsbeurt na één jaar geheel gratis. Dat betekent jaren zorgeloos cello spelen! Meer weten? Lees hier alles over het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

De herkomst van de Rudoulf Doetsch ‘Guarneri Del Gesu’

Guarneri was een Italiaanse vioolbouwer uit de beroemde Meestervioolbouwers familie. Guarneri is beter bekend als Guarneri del Gesù. De bijnaam Del Gesù (Italiaans voor: “van Jesus”) is ontstaan omdat hij zijn instrumenten voorzag van een label met daarop IHS. IHS vormen de eerste drie hoofdletters (in Latijn), van de Griekse naam van Jezus (ΙΗΣΟΣ).

De opbouw van de Cello Rudoulf Doetsch naar Guarneri

Dit is een 4/4 cello, afgewerkt met een handgelakte antiek ogende spiritus vernis met lichte schaduwen. De instrumenten van Guarneri stonden bekend om hun krachtige klank. Bijvoorbeeld de viool met naam ‘Il Cannone’ (het kanon), die werd bespeeld door Niccolò Paganini. Om deze cello ook zo’n krachtig karakter mee te geven heb ik de Celloklas snarenset erop gezet. En dat hoor je!

Despiau France Superieur Cello BrugHet bovenblad is gemaakt van Europees fijnspar en het achterblad en de zijbladen van Europees esdoorn. De cello heeft een toets van Afrikaans ebbenhout van een hoge kwaliteit en goed passende ebbenhouten stemsleutels. Door de setup met een set Celloklas snaren (samengesteld uit de Pirastro Soloist C en G en Larsen Soloist D en A) klinkt de cello krachtig en mooi vol. Deze snaren rusten op een heel goede kwaliteit Franse Despiau brug van esdoorn hout (met twee (maximaal 3) boompjes, zie afbeelding).  Een Wittner staartstuk met fijnstemmers en een carbon cellopin maken de setup compleet.

De cello Rudoulf Doetsch klinkt mooi vol, krachtig, open en kernachtig. Dit is een supergoede studie-cello met een heel mooie rijke klank, gemaakt uit kwaliteitsonderdelen.

Eastman Strings

Eastman Strings cello workshop in BeijingDe cello’s van Eastman zijn consistent in kwaliteit en bouw. Het bovenblad, het achterblad en de zijbladen van deze cello zijn gemaakt in het Duitse atelier in Erlangen. De cellis is verder gebouwd in het atelier in Beijing, in China.

De Eastman Strings werkplaats werkt op dezelfde manier als de Europese werkplaatsen uit de late 19e eeuw. Beitels, messen en schrapers, in de handen van uitzonderlijk begaafde handwerkslieden, zijn de belangrijkste instrumenten die worden gebruikt om deze moderne instrumenten te maken. Deze technieken geven elk model een mooie eigen stem en uitstraling die alleen met handwerk kan worden bereikt.

Door de traditionele werkmethoden die de vioolbouwers toepassen ontstaan hoogwaardige instrumenten, voor een betaalbare prijs.

Het motto van Eastman Strings: Moderne Instrumenten; Ouderwetse kwaliteit.

Bekijk hieronder het filmpje van de werkplaats van Eastman Strings

Los of in een set te koop

De cello Rudoulf Doetsch is los te koop of tegen meerprijs met een andere snarenset, een  strijkstok, een cellohoes of lichtgewicht cellokoffer bijvoorbeeld.

Kom de cello proberen!

Als u belangstelling heeft voor deze cello, plan dan een afspraak om hem te komen proberen. Is de cello niet op voorraad, informeer dan naar de levertijd.

Koop je cello in de cellowinkel en krijg er een cello les er gratis bij!

Bel me op: 06 – 36112857, of stuur me een email.

Extra informatie

Gewicht 10000 g

Andere suggesties…