Cello strijkstok ‘Student Plus’ Wild

 425,00

De cello strijkstok ‘Student Plus’ Wild komt uit een Duits kwaliteitsatelier. Het is een zeer goede cello stok voor gevorderde cellisten in de uitvoeringspraktijk. De stok heeft alles wat je nodig hebt, degelijkheid, souplesse en flair. De stang is achthoekig en gemaakt van A-kwaliteit pernambuk. De strijkstok is zeer fraai afgewerkt en heeft een zilveren montuur. Een mooi uitgevoerde en degelijke strijkstok waar je op kunt vertrouwen. Verkrijgbaar in de maat 4/4.

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

De cello strijkstok ‘Student Plus’ Wild is een zeer goede cello stok voor gevorderde cellisten in de uitvoeringspraktijk. De stok heeft alles wat je als cellist nodig hebt, degelijkheid, souplesse en flair. Een echte eyecatcher! Enkel oppassen dat je de andere orkestleden niet jaloers maakt!

De strijkstok ‘Student Plus’ Wild heeft een fijne ebbenhouten slof en de stang is achthoekig en gemaakt van A-kwaliteit pernambukhout. De stok heeft uiteraard een uitstekende kwaliteit natuur haren bespanning. Hij is ook nog zeer fraai afgewerkt: Met parelmoer ingelegde slof met Parijs’ oog en een met parelmoer en ebben afgewerkte spanschroef. Het montuur is van zilver. Een zeer mooi uitgevoerde en solide strijkstok waar je op kunt vertrouwen.

De cello strijkstok ‘Student Plus’ Wild is alléén verkrijgbaar in de maat 4/4. Weet je niet zeker of dit de stok is voor jou, neem dan even contact met me op. Misschien kun je hem komen proberen. Ik help je graag aan een goede stok, zodat je veel plezier houdt in je cello hobby.

Hoe belangrijk is de kwaliteit van een strijkstok bij het cello spelen?

Hier is maar één antwoord juist: Ontzettend belangrijk! Als je zou moeten kiezen tussen een minder goede strijkstok met een goede cello of een minder goede cello met een goede strijkstok, dan moet je voor de goede strijkstok kiezen. Veel mensen onderschatten de waarde van de strijkstok voor het cellospel. Maar de cello is een (inderdaad) “strijkinstrument” en dat strijken gebeurt met de strijkstok.

Ben je gevorderde in het cellospel en deelnemer in een orkest bijvoorbeeld, en wil je cellospel een extra duwtje geven door een betere strijkstok aan te schaffen, dan is dit de strijkstok voor jou. Deze strijkstok zal je uitdagen je streektechniek te verfijnen en het beste uit je cello te halen. Dat ga je dan dus ook horen (en niet alleen jij, maar ook de dirigent!).

Deze strijkstok kan ook gebruikt worden door professionele cellisten die behoefte hebben aan een (goedkope) backup voor hun nummer ‘1’ strijkstok. Het is altijd fijn om een extra strijkstok achter de hand te hebben. Cellisten hebben immers vaak maar één cello en zo veel mogelijk strijkstokken. Je kunt dan experimenteren en voor bepaalde soorten muziek een andere stok gebruiken in combinatie met andere harssoorten en snaren bijvoorbeeld.

Waarom krijgt deze cello strijkstok ‘Student Plus’ Wild deze naam?

Ik heb voor het aanbod van deze strijkstok gekozen vanwege de kwaliteit van de bouw. Deze strijkstok is bedoeld voor gevorderde cellisten en is bestand tegen de speelomstandigheden in een orkest of andere optredens. Deze strijkstok draagt de naam “W.R. Wild” als brandmerk en is afkomstig uit een Duits atelier. Als je deze strijkstok bekijkt, dan zie je direct dat je kwaliteit in handen hebt.

Extra informatie

Gewicht 2002 g