Cellosnaren Larsen Crown set

 103,50

Larsen snaren voor de cello zijn beroemd om hun warme, ronde en natuurlijke geluid. Deze cellosnaren Larsen ‘Crown’ hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het zijn ‘echte’ Larsen snaren, als het gaat om de constante kwaliteit. De klank van de Crown snaren is te typeren als een heldere toon zonder metaalachtige boventonen. De snaren zijn goed aanspreekbaar en prettig te bespelen.

Deze cellosnaren zijn in de maat 4/4 ook los te koop.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Larsen snaren voor de cello zijn beroemd om hun warme, ronde en natuurlijke geluid. Ook als je net begint met cello spelen zijn kwalitatief goede snaren ontzettend belangrijk. Ze bepalen, samen met je cello en strijkstok, een groot deel van je klank.

Deze cellosnaren Larsen Crown hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het zijn ‘echte’ Larsen snaren, als het gaat om de constante kwaliteit. De klank van de Crown snaren is te typeren als een heldere toon zonder metaalachtige boventonen. De snaren zijn goed aanspreekbaar en prettig te bespelen. Een prima keuze voor wie begint met cello spelen en nog op zoek is naar welke klank zij of hij wil bereiken op de cello. Deze set wordt standaard geleverd op de instap-cello’s in de cellowinkel. De bouwkwaliteit van de snaren is heel degelijk (echt Larsen) en de klank is prima, maar niet heel uitgesproken. In vergelijking met de Larsen Originals merk je best veel verschil. De Crown snaren klinken wat vlakker dan de snaren uit de Original serie.

Cellosnaren Larsen Crown eigenschappen

De Larsen Crown snaren hebben allemaal een massief stalen kern. Daardoor klinken de G en C snaar iets minder warm en donker dan de andere snaren van Larsen. De A en D snaar zijn omwonden met een roestvrije legering, de G snaar met nikkel en de C snaar met wolfraam.

Alle Larsen cellosnaren hebben een geringe inspeeltijd en spreken vanaf het eerste moment direct goed aan.

Larsen snaren zijn zeker niet de goedkoopste cellosnaren, maar wel duurzaam en van een geweldige consistente kwaliteit. Niet voor niets zijn Larsens’ de meest gebruikte cello snaren.

Medium tensie

Deze set uit de Crown serie is te koop in twee tensies of snaarspanningen: medium en strong. De meest toegepaste tensie is ‘medium’. Vandaar dat alle Crown snaren in de cellowinkel ook die tensie hebben. Zoek je een snaar van Larsen met een afwijkende tensie, bijvoorbeeld omdat je cello van zichzelf nogal zacht klinkt, neem dan contact met mij op en ik zal kijken wat ik je kan aanbieden. Ik kan alle cello snaren leveren.

Snaarspanning en opbouw:
A: 172N laag, kern staal, omwindingen chroomstaal legering
D: 142N hoog, kern staal, omwindingen chroomstaal legering
G: 135N gemiddeld, kern staal, omwindingen nikkel
C: 134N gemiddeld, kern staal, omwindingen wolfraam

Helderheid: meer helder dan warm
Klankkleur: rond en harmonieus, typisch Larsen
Kern: kernachtige toon

Extra informatie

Gewicht 25 g
Cello snaar

SET

Mensuur

4/4

Merk

Larsen

Snaarspanning

Medium