Concerto D-majeur op.36 O.Rieding

 7,50

Dit concerto is geschikt voor alle cellisten die al met de positie wissels bekend zijn, maar nog geen duimpositie spelen. De romantische melodie van dit concerto nodigt uit tot verdere klank ontwikkeling, frasering en vibrato.

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

Het originele Rieding concerto in D- Majeur op.36 is voor viool en piano is al verschillende keren bewerkt. Het origineel staat voor de viool helemaal in de eerste positie. als je het zou kopiëren naar de cello kom je al gelijk in de duimpositie terecht.

Deze bewerking is geschikt voor alle cellisten die al met de positie wissels bekend zijn, maar nog geen duimpositie spelen. De romantische melodie van dit concerto nodigt uit tot verdere klank ontwikkeling, frasering en vibrato.

De eerste tot en met de vierde positie komen aan bod, net zoals de grote greep (allebei de kanten op). In het laatste deel ga je ook in een toonladder figuur naar de ‘b’ op de a-snaar. Je start dan op de ‘d’ op de a-snaar en loopt zo naar boven naar de ‘b’ op de a-snaar. Net een noot verder dan de a- flageolet.

Concerto D-Majeur op.36

Allegro moderato
Andante
Allegro

Extra informatie

Gewicht 138 g
Componist

Rieding

Ensemble

Cello en Piano

Niveau

Gevorderde beginners, Gevorderden

Soort bladmuziek

Romantiek