Iojo celloplankje (de Jojo)

 29,95

Het Iojo (jojo) celloplankje is klein, licht en makkelijk te gebruiken. Je neemt hem zo in je broekzak mee. Duurzame materialen voor lang gebruik.

12 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

Dit celloplankje of parketbeschermer verandert niet de klank van je instrument. Het Iojo celloplankje is door cellisten ontworpen. Over ontwerp is goed nagedacht. Het rubber aan de onderkant zorgt er op alle ondervloeren voor dat het plankje niet gaat schuiven. Het gat waar je de cellopin in zet zorgt ervoor dat je een lager zwaartepunt hebt. Hierdoor kan de pin niet zomaar uit het gaatje schieten.

Het celloplankje wordt gemaakt in Italië door Bonacchi Musicherie. Het is trouw aan het originele Duport model. Het is een supercompacte oplossing. Je rolt eenvoudig de koordjes om de jojo en vervolgens druk je de twee aluminium ringen er omheen. Het geheel is dan slechts 5,5 cm in diameter en 2 cm dik. Héél makkelijk mee te nemen dus!

Er is goed nagedacht over het ontwerp van deze pinstop. De krachtenverdeling tussen de aluminium ringen en de jojo met daarin je cellopin is goed in balans. Je hoeft niet bang te zijn dat je eruit vliegt tijdens een optreden.

Het instellen van de Iojo is heel eenvoudig. In de beschrijving (download hier de beschrijving in pdf) krijg je aan de hand van foto’s uitgelegd hoe dat moet. In principe stel je het plankje één keer in en hoef je dit enkel aan te passen als je op een andere stoelhoogte gaat zitten.

De bouwkwaliteit van de Jojo

De aluminium ringen van het Iojo celloplankje zijn sterk en roesten niet. Ze zijn groot genoeg voor de meeste stoelpoten. De gebruikte materialen (het koord, de ringen en het plankje) zijn erg duurzaam. Het enige onderhoud bestaat uit het af en toe schoonmaken met wat water en zeep.

Iojo celloplankje samengevat

  • Het is klein, licht en erg makkelijk in gebruik;
  • Het blijft altijd goed liggen;
  • Het is schoon te maken met wat water en zeep;
  • Het verandert niet de klank van je cello;
  • Deze eindpin-stop is ontworpen vóór en dóór cellisten!

 

Extra informatie

Gewicht 85 g
Benodigdheden

Cello plankje

Andere suggesties…