NUX Atlantic delay & reverb

 129,00

NUX Atlantic is een effectpedaal waarin twee effecten worden gecombineerd: Delay en Reverb. Dit pedaal biedt ontzettend veel creatieve mogelijkheden voor de cello!

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

De NUX Atlantic is ideaal voor wie e-cello of semi-akoestisch cello speelt en één effectpedaal zoekt waar alles in zit. Een geweldige delay en reverb in één doosje.

Al het goede in één pedaal

In de NUX Atlantic zitten drie klassieke delay-effecten en drie klassieke reverb effecten gecombineerd. Als bonus zit er ook een shimmer-effect ingebouwd. Het shimmer-effect laat zich het best omschrijven als een etherisch hoog laagje reverb, één octaaf boven de noot die je speelt op je cello. Alsof er engeltjes meezingen…

NUX Atlantic Delay effecten

NUX Atlantic delay & reverb NDR-5 delay modi70’s (40ms – 400ms): Een retro delay-effect, gebaseerd op de ouderwetse ‘bucket brigade delays’, met echo’s die steeds doffer wegebben.

60’s (55ms – 550ms): Een warm en ietwat stoffig tape-echo effect. Met karakteristieke vervormingen (tape-slijtage, wow and flutter) die elk geluid een vintage bijklank geven. Met de mogelijkheid om de delay te laten oscilleren (draai de repeats naar oneindig en gebruik de time-knop om ouderwetse tape-effecten te genereren.

80’s (80ms – 800ms): In de jaren ’80 begon het digitale tijdperk. Met kristalheldere zuivere delays. Elke vorm van kleuring van het geluid is hier verdwenen. Deze delay doet het erg goed in combinatie met een ander pedaal voor modulatie (bijvoorbeeld een chorus of phaser).

TAP TEMPO: Je kunt het ritme eenvoudig tikken met je voet op de voetschakelaar en het effect volgt je op de voet. Door de tap tempo te gebruiken kun je gebruik maken van langere delay-tijden, van 125 ms – 1500 ms voor alle delay types hierboven.

NUX Atlantic Reverb effecten

NUX Atlantic delay & reverb NDR-5 reverb modiSpring Reverb: Creëer de ouderwetse nagalm van een spring-reverb tank (vroeger gebruikte men hiervoor ook echt een tank met daarin een springveer). De grootte van de tank kun je met de level-knop regelen en de reflectie-afstand met de decay-knop.

Plate Reverb & Shimmer: Zuivere en heldere reflecties, zoals een plate-reverb klinkt in een ruime kamer. Dit effect klinkt erg goed in combinatie met de cello. De grootte van de kamer kun je instellen met de level-knop en met de decay-knop kun je regelen hoe het geluid weerkaatst wordt in de plate-reverb. Als je de reverb-voetschakelaar ingedrukt houdt, komt het shimmer effect in werking voor een sfeervolle en dromerige galm.

Hall Reverb: Het geluid van een goed ontworpen zaal, te regelen van  een garage-box tot kathedraal met de level-knop. Met de decay-knop bepaal je hoeveel demping er in de ruimte is.

Geavanceerde instellingen van de NUX Atlantic

De manier waarop de delay en de reverb met elkaar verweven zijn kun je als gebruiker van het pedaal helemaal naar je hand zetten. Zo kun je bijvoorbeeld instellen wel effect er eerst wordt toegepast op je cello-geluid. Eerst de delay en dan reverb, of andersom? Op die manier staan de effecten in serie (serial mode). Maar je kunt ze ook afzonderlijk van elkaar laten toepassen op je cello-geluid als je de effecten parallel, dus naast elkaar zet (parallel mode).

Aansluitingen op de NUX Atlantic

Je kunt de Atlantic in stereo gebruiken. Daarvoor gebruik je een stereo jack plug voor de input en twee mono jack pluggen in de outputs (mono + stereo).

Je kunt dit effect ook gebruiken als insert (bijvoorbeeld op een mengpaneel) of in een send/return effect-loop. Raadpleeg de handleiding voor alle mogelijkheden. Je vindt de handleiding hier.

Een mooie aanvulling is een input-level schakelaar, waarmee je de ingangsimpedantie kunt instellen voor jouw cello piëzo pickup. Je kunt schakelen tussen hoge en lage impedantie: +4 dB / -10 dB.

Er is ook een mini-usb aansluiting, waarmee je de NUX Atlantic kunt aansluiten op je computer, om de firmware up-to-date te houden.

NUX Atlantic delay & reverb NDR-5 aansluitingen

Extra informatie

Gewicht 2002 g