NUX Floor Stageman Pre-amp, DI-box, effectpedaal èn looper

 136,00

De NUX Floor Stageman verzamelt alle kenmerken (en meer) van een goede electro-akoestische versterker in één doosje. Het is kortgezegd een analoge akoestische voorversterker met digitale effecten en een looper functie. De voorversterker heeft een fijn af te stemmen 3-band equalizer met een mid-scoop schakelaar, een instelbaar notch filter en een volumeregeling voor het ingangssignaal. Welke cello piëzo je ook gebruikt, je vindt voor elke pickup de juiste instellingen. De enorm hoge headroom zorgt ervoor dat elke pickup zo natuurlijk mogelijk klinkt.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Hoge kwaliteit digitale effecten, eenvoudig in te stellen

De Floor Stageman is uitgerust met chorus en reverb effect. En elk effect is zo ontworpen dat je het met slechts één knop kunt instellen, want die ene knop per effect zorgt ervoor dat er op een gebalanceerde manier meerdere parameters worden aangepast als je eraan draait. Het chorus effect heeft een eigen bedieningsknop (footswitch) die je met je voet kunt bedienen. En als je die knop indrukt en vasthoudt, dan activeer je een freeze-effect, tot je de knop weer loslaat. Dat freeze-effect is heel interessant voor ons als cellisten, want daarmee kun je een soort bourdon-toon vasthouden, terwijl je eroverheen soleert. Je merkt ‘t al, dit pedaal kan je creativiteit echt een boost geven!

Notch Filter

NUX floor stageman notch filter

Electro-akoestische instrumenten, zoals een versterkte akoestische cello, kunnen beïnvloed worden door hoge volumes op het podium. Daardoor kan feedback ontstaan. Op dat moment klinkt het geluid van buiten de cello door in de cello en wordt dat op zijn beurt weer extra versterkt via de microfoon of piëzo, waardoor bepaalde frequenties steeds harder en harder klinken en er een soort lawaai ontstaat. Wanneer je het notch filter op de Stageman Floor gebruikt, dan kun je de frequentie die resoneert eenvoudig wegfilteren, waardoor de feedback je optreden niet kan bederven. Feedback kan echter ook ontstaan door andere redenen (te dicht bij de versterker zitten bijvoorbeeld), dus houdt daar wel rekening mee.

Een veelzijdige voorversterker

Met de ‘gain’ knop stel je het ingangsvolume in. Daarnaast vind je de 3-band equalizer met een toonregeling voor bas, midden en hoge tonen. Afhankelijk van je speelstijl, de gebruikte piëzo en cello kun je de klank naar wens instellen.
NUX floor stageman equalizer section

Je kunt de voorversterker helemaal instellen naar je eigen wensen.

NUX floor stageman achterpaneelOp het achterpaneel vind je een aantal aansluitingen en schakelaars. ‘Input’ gebruik je om je cello op aan te sluiten. De ‘piezo / magnetic’ schakelaar zet je op ‘piezo’ (want die gebruik je in combinatie met je cello). De ‘lift’ knop kun je gebruiken als ground-lift, op het moment dat er door slechte aarding brom ontstaat. De ‘output’ kan naar een versterker (maar je kunt ook een XLR kabel aansluiten op de zijkant, die direct naar een mixer gaat, zodat een extra versterker overbodig wordt). De ‘insert’ kun je gebruiken om een insert-jack (ook wel TRS genoemd) kabel op aan te sluiten. Die kabel heeft één stereo-jack en twee mono-jacks. De mono-jacks kun je dan aansluiten op extra effectpedalen, mocht je dat willen. Via de USB aansluiting kun je het pedaal aan je computer koppelen om de firmware up-to-date te brengen. De 9V aansluiting gebruik je om je pedaal van stroom te voorzien.

Loopen kan ook met de NUX Floor Stageman!

Als je de chorus en preamp voetschakelaars samen indrukt, verandert het pedaal in een looper met een opname capaciteit van 60 seconden en ongelimiteerde overdubs. Dat is een mooie extra bij dit pedaal! In de ‘looper modus’ controleer je met de ‘preamp’ voetschakelaar de looperfuncties: opnemen/afspelen/stoppen en overdubben. En de ‘reverb’ knop kun je gebruiken om het loop-volume te regelen. In het schema hieronder zie je hoe de loop-functie werkt in combinatie met de ‘preamp’ voetschakelaar:

NUX floor stageman looper functie

Alle aansluitingen die je maar wilt!

NUX floor stageman aansluitingen

Alle eigenschappen van de NUX floor Stageman nog eens op een rijtje:

 • Volume regeling voor het ingangssignaal (Gain Control)
 • 3-band EQ (lage, midden en hoge tonen)
 • Middenfrequentie scoop schakelaar
 • Notch Filter schakelaar met precisie instelbaarheid
 • Effecten: Chorus, Reverb en Freeze
 • Sampling rate: 44,1 kHz (CD kwaliteit), 32 bits A/D converter
 • Optimalisatie schakelaar voor zowel piëzo als magnetische pickups
 • Een 60 seconden Looper functie met oneindig overdubben
 • XLR DI uitgang voor mengpaneel, opnameapparaat of ‘front of house’ mixer
 • 1/4″ TRS Send / Return effect loop
 • 1/8” Aux-in voor aansluiting van een telefoon of mp3 speler
 • 1/8” Hoofdtelefoon aansluiting
 • USB aansluiting voor firmware updates (Micro B USB 2.0)
 • Stroomverbruik ongeveer 180 mA
 • Gewicht: 445 gram
 • Afmetingen: 105 x 115 x 58 mm (l x b x h)

Handleiding

De Engelstalige handleiding vind je hier: Handleiding NUX Floor Stageman downloaden (opent in nieuw venster, 1,6 Mb)

Extra informatie

Gewicht 2002 g
Cello versterking

Versterker, Effect pedaal, Looper pedaal