Flow tuner – NUX

 58,00

NUX FLOW is een stemapparaat (tuner) in mini-pedaal formaat. Past dus op elk pedalboard! Plaats hem als eerste in de rij effecten en je bent er zeker van dat je cello altijd zuiver is gestemd tijdens een optreden.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

De NUX Flow tuner is een slim stemapparaat. Zeker als je op een druk podium zit met je cello kan het lastig zijn om te stemmen. Al helemaal met een complete band om je heen. Deze compacte tuner helpt je daarbij. En zet je hem uit, dan zorgt hij ervoor dat je cello geluid in de best mogelijke staat je effecten bereikt door de buffer-functie. Plaats hem dus als eerste pedaal in je pedalboard.

Kenmerkend aan de Flow tuner is de manier waarop je afleest of je cello gestemd is of niet. Hij maakt gebruik van een helder scherm, waarop je de gespeelde noot, stemming (te laag, gestemd of te hoog), calibrering en de bypass modus kunt aflezen.

Stemmen met de Flow tuner: Arrow mode 1 en 2

Stem je cello tot de witte indicator in het midden oplicht en je de gespeelde noot ziet. Als de gele balkjes aan de onderkant oplichten, dan is je toon te laag (flat) en moet je dus iets omhoog stemmen. Als de rode balkjes aan de bovenkant oplichten, dan is je toon te hoog (sharp) en moet je dus iets omlaag stemmen.

Hieronder zie je de twee ‘arrow modes’ verbeeld:

Stemmen met de Flow tuner: Strobe Mode

In de ‘strobe mode’ lichten de balkjes op in een vloeiende beweging, waardoor het lijkt of er beweging naar boven of beneden is. Wanneer de balkjes van onder naar boven lopen, is je toon te laag en stem je de cello iets omhoog. Wanneer de balkjes van boven naar links lopen, is je toon te hoog en stem je de cello iets omlaag. Hiernaast zie je hoe de strobe modus eruit ziet…

Nog meer mogelijkheden… Bypass Modes

De Flow tuner maakt het mogelijk om in drie soorten bypass-modes te werken; True-Bypass (TB), Buffered-Bypass (BF) en Buffered-Bypass-Monitored (BFM). Je kunt tussen deze drie modi schakelen met het schakelaartje aan de rechter zijkant.

In de True-Bypass modus zal het geluid van je cello worden gedempt tijdens het stemmen. Je kunt dan dus stemmen zonder dat het publiek je hoort.

In de Buffer-Bypass modus wordt het geluid van je cello ook gedempt, maar dan met buffering van je cellogeluid. Buffering is handig als je na het tuner-pedaal ook nog een boel andere pedalen in de signaallijn hebt. Met buffering zorg je ervoor dat er minder signaalverlies ontstaat in de route naar de versterker. Dat is ook handig als je werkt met een hele lange kabel van je pedalboard naar je versterker.

In de Buffered-Bypass-Monitored modus (ook wel Audio-Assist modus genoemd) toont het pedaal continu de stemming van je cello, dus ook tijdens het spelen. Voor wie een absoluut gehoor wil kweken (niet doen hoor!) is dat natuurlijk geweldig. Maar bedenk je wel dat als je een strijkinstrument altijd perfect gestemd laat klinken (wat in de praktijk onmogelijk is) je de ziel uit de klank haalt. Jij als cellist moet geen ‘robot’ worden!

Alles van de FLOW tuner in beeld

 

  • Stembereik: A0 (27.5 Hz) – C8 (4186 Hz)
  • Stem modi: Chromatisch (deze gebruik je voor de cello), Gitaar en Bass
  • Display modi: Strobo Mode, Arrow Mode 1, Arrow Mode 2
  • Bypass modi: True Bypass, Buffered Bypass, Buffered Bypass Monitor
  • A4 callibratie: 430Hz – 450Hz
  • Stemprecisie: ±0.1 Cent
  • Ingangsimpedantie: 10MΩ
  • Uitgangsimpedantie: 1KΩ
  • Stroomverbruik: 9 V, <100mA
  • Grootte: 97.4mm x 43.5mm x 41.6mm

Hier kun je de Engelstalige handleiding voor de FLOW tuner van NUX downloaden

Extra informatie

Gewicht 2002 g
Cello versterking

Effect pedaal