NUX Loop Core Deluxe bundel met NMP-2 voetschakelaar

 148,50

De NUX Loop Core Deluxe maakt loopen met je cello extra leuk. Er zit namelijk als extraatje een complete en slimme drumcomputer in het pedaal ingebouwd, die je – als je dat wilt – kunt mixen met de loops van je cello. Daarnaast is het gewoon een goede looper met een opnamecapaciteit van maar liefst 8 uur in oneindig veel loop-lagen, te verdelen over 99 loops.

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Eenvoudig loopen met één knop

Met de voetschakelaar kun je alle looperfuncties bedienen: opnemen, afspelen, overdubben, ongedaan maken (undo), opnieuw terughalen (redo), stoppen en wissen. Met de LOOP draaiknop kun je eenvoudig het volume van je loop instellen. In het schema hieronder zie je hoe de loop-functie werkt in combinatie met de voetschakelaar:

NUX floor stageman looper functie

Drie manieren om je loop te stoppen

Je kunt kiezen hoe je wilt dat de loop stopt. Dat doe je met de ‘STOP MODE’ knop. Er zijn drie manieren:

 1. NORMAL MODE (St): Als je twee keer snel achter elkaar op de voetschakelaar klikt, stopt je loop meteen.
 2. FINISH MODE (FN): Je loop speelt door tot het eind van de laatste maat.
 3. FADE OUT MODE (FA): Het volume van je loop wordt in 10 seconden naar nul gebracht (fade-out)

Importeren en back-uppen van je loops

Verbind je Loop Core Deluxe met je PC of Mac door een Mini-B USB kabel en je kunt de opgeslagen loops eenvoudig back-uppen. Maar je kunt ook loops importeren op je pedaal. Je sleept dan de gewenste loop, in de vorm van een WAV-bestand (24-bit/44.1kHz) naar het geheugen van de looper. Dat mag dus ook gewoon een hele piano- of orkestpartij van een klassiek stuk zijn, wat je aan het oefenen bent. Met de Nux Audio Converter software (deze link, zoek vervolgens naar NuxFormatConverter voor windows of mac) kun je elk audiobestand converteren naar het juiste formaat voor je NUX Loop Core pedaal.

Je krijgt er een extra voetschakelaar bij!

De NUX Loop Core Deluxe bundel bevat naast het Loop Core Deluxe pedaal ook nog een NMP-2 dubbele voetschakelaar. Met deze extra schakelaar kun je eenvoudig schakelen tussen de 99 loops die je op je looper hebt staan. Dus als je bijvoorbeeld drie loops hebt opgenomen (couplet, refrein en bridge bijvoorbeeld), dan kun je tijdens het spelen eenvoudig wisselen van lied-sectie. Het schakelen tussen de loops gaat heel soepel, zonder vertraging (latency).

De ritme-ondersteuning van de Loop Core Deluxe

Je cello-klanken loopen is op zich al leuk genoeg, maar met dit pedaal kun je nog een dimensie toevoegen: Realistische drumklanken om je ritmisch te ondersteunen. De nieuw ontwikkelde ingebouwde drumcomputer bevat 40 verschillende drum ritmes: 1 metronoom en 29 drumloops in 4/4 maat en 1 metronoom en 9 drumloops in 3/4 maat, verdeeld over verschillende stijlen muziek, waaronder pop, rock, blues en jazz. Echt voor elk wat wils.

Het volume van de drumcomputer kun je regelen met de RHYTHM draaiknop. Met de TAP TEMPO knop kun je het tempo waarop je wilt spelen ingeven. Je kunt het tempo van je opname veranderen, waarbij het pedaal ervoor zorgt dat de toonhoogte hetzelfde blijft. Dat is erg handig als je aan het oefenen bent en langzamer of juist sneller wilt oefenen. En voor wie er niet zit te wachten op drums bij de cello: Je kunt de drumcomputer ook gewoon uitzetten!

Stereo uitgangsmogelijkheden

Als je wilt kun je op de uitgangsaansluitingen (‘To Amp’ en ‘To Mixer’) selecteren hoe je wilt dat je looper het geluid uitvoert. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de drum-computer alléén naar de ‘To Mixer’ gaat en je cello loops naar ‘To Amp’. Of alles naar de ‘To Amp’ uitgang bijvoorbeeld. Dat kan heel handig zijn bij optredens. Ik raad je aan om de gebruiksaanwijzing te raadplegen voor alle mogelijkheden.

Alle mogelijke aansluitingen in een overzicht

NUX Loop Core Deluxe bundel met NMP-2 voetschakelaar

Alle eigenschappen van de NUX Loop Core Deluxe nog eens op een rijtje:

 • Neem zoveel lagen op als je wilt (opname en overdubs)
 • Tot 8 uur opname tijd, vrij te verdelen over maar liefst 99 loops
 • Ingebouwde drumcomputer met eigen volumeregeling en tap-tempo knop
 • Schakelbaar tussen Buffer modus en True Bypass modus
 • Je kunt het tempo van je opname veranderen, waarbij het pedaal ervoor zorgt dat de toonhoogte hetzelfde blijft!
 • Je kunt loops back-uppen en importeren
 • Sampling Rate van 44.1Khz (CD kwaliteit) met 24 bits A/D conversie en signaal verwerking
 • Frequency bereik 20Hz—20KHz
 • Noise Level -98dBu en dynamisch bereik van 101dB
 • Stroomverbruik 9V gelijkstroom (- tip), 65mA – 70mA
 • Mono ingang, geschikt voor Cello piëzo’s
 • Uitgangen: Amplifier Out (versterker), Mixer Out (mengpaneel)
 • Display: LED & LED Segment
 • Grootte: 122(l) x 72(b) x 47(h) mm
 • Gewicht: 270 gram

Handleidingen

De Engelstalige handleiding van de Loop Core Deluxe vind je hier: Handleiding NUX Loop Core Deluxe downloaden (opent in nieuw venster, 12,6 Mb). De Engelstalige handleiding van de NMP-2 voetschakelaar vind je hier: Handleiding NUX NMP-2 footswitch downloaden (opent in nieuw venster, 3,3 Mb)

Extra informatie

Gewicht 2002 g
Cello versterking

Looper pedaal