Sarbande The Holberg Suite

 11,50

Sarabande The Holberg Suite is een stuk om van het begin tot het eind van te genieten. Mooie bewerking van het origineel.

2 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

Sarabande The Holberg Suite is een stuk om van het begin tot het eind van te genieten. Mooie bewerking van het origineel. Op een aantal plekken in het stuk is het mogelijk om te kiezen om dubbelgrepen te spelen. als je ze weg laat klinkt het ook nog goed,maar met de dubbelgrepen klinkt het wat voller.

In deze bewerking komen alle drie de sleutels voor; bas, c- en g sleutel. De hoogte valt op zich nog wel mee, maar het is wel fijn als je al wat bekend bent met de duimpositie of dit aan het leren bent. De bewerking is een uitgave voor cello en piano.

Het origineel:

Het origineel is geschreven voor piano solo. Het bestaad uit een introductie en vier dansen. De dansen verwijzen naar de baroktijd. Praludium (allegro vivace), Sarabande (andante espressivo), Gavotte (allegretto) Air (andante religioso), Rigaudon ( allegro con brio). De versie voor strijkorkest volgde een jaar later. Dankzij het arrangement voor strijkorkest zou de Holber Suite uitgroeien tot het standaard repertoire van Grieg.

 

 

Extra informatie

Gewicht100 g
Afmetingen29.7 × 21.3 × 0.1 cm
Cd of mp3

Geen

Componist

Grieg

Ensemble

Cello en piano

Niveau

Gevorderden

Soort bladmuziek

Romantiek