Thomastik Belcanto cellosnaren set

 199,00

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Thomastik Belcanto cellosnaren klinken warm en redelijk complex met een goede kern en projectie. De inspeeltijd is best lang (geef ze één tot twee weken). Dus daar moet je wel rekening mee houden. Daardoor zijn de Belcanto cellosnaren ook niet heel populair. Want een lange tijd snaren inspelen is geen hobby van cellisten. De G en C snaar van de Belcanto-set hebben een gevlochten stalen kern en de A en D een kern van massief staal. En de omwindingen van de A, D en G snaar zijn van chroomstaal. De C snaar is omwonden met wolfraam. Ben je allergisch voor nikkel? Dan kun je het beste kiezen voor de Belcanto Gold snaren. Want die zijn 100% nikkelvrij.

Snaarspanning en opbouw van de Thomastik Belcanto cellosnaren

Alle snaarspanningen zijn gemeten op een mensuurlengte van een 4/4 cello. Dus met snaren met een lengte van 70cm. Achter de spanning staat hoe de snaarspaning van deze snaren zich verhoudt tot de spanning van alle andere snaren in de cellowinkel. Onder elke snaar staat vermeld waar de kern uit bestaat en de (buitenste) windingen. De snaar is alleen in een medium snaarspanning te krijgen.

A: 174N (gemiddeld/hoog)
kern massief staal, omwindingen chroomstaal

D: 137N (gemiddeld)
kern massief staal, omwindingen chroomstaal

G: 137N (gemiddeld/hoog)
Kern gevlochten staal, omwindingen chroomstaal

C: 133N (gemiddeld)
Kern gevlochten staal, omwindingen wolfraam

Hoe klinken de Thomastik Belcanto cellosnaren?

Hoe deze cellosnaren precies zullen klinken op jouw cello is moeilijk te zeggen. Want dat is namelijk sterk afhankelijk van de klankkleur van je instrument. Echter, aan de hand van deze klankkleur-omschrijving kun je wel inschatten wat deze snaren met de klank van je cello gaan doen. Dus in elk geval in welke richting je moet denken.

Helderheid: warm met complexe boventonen
Klankkleur: stevig, warm en donker
Kern: kernachtig met een prima projectie

Cellosnaren uitproberen bij een uitgebreid snaaradvies

Wil je zeker weten hoe deze snaren klinken op jouw cello? Dan kun je een afspraak maken voor een uitgebreid snaaradvies. Want dan gaan we samen op zoek naar de perfecte klank voor jouw cello en jouw speelstijl. Neem contact met me op voor extra informatie over een uitgebreid snaaradvies.

Over Thomastik cellosnaren

Uit Wenen in Oostenrijk komen de cellosnaren van Thomastik (Infeld Musiksaiten Wien). Dit bedrijf heeft een heel lange traditie. En het is één van de fabrikanten die voorop liep bij de ontwikkeling van cellosnaren. Bijvoorbeeld de stalen snaren en de synthetische snaren. Noemenswaardig is het “ÖkoBusinessPlan” van Thomastik. Want het bedrijf produceert haar producten op een manier die het milieu zo weinig mogelijk belast.

Thomastik heeft in haar aanbod een aantal klassiekers, waaraan modernere snaren worden afgemeten. Met name de ‘Dominant’ en de ‘Spirocore’ zijn iconisch. Thomastik blijft zelf ook vernieuwen. Een moderne cellosnaar van Thomastik is bijvoorbeeld de ‘Versum’.

Bijzonder is ook dat Thomastik bijna alle typen cello snaren (de ‘Versum’ en deze ‘Belcanto’ uitgezonderd) ook produceert voor kleinere maten cello’s.

Extra informatie

Gewicht 115 g
Cello snaar

SET

Mensuur

4/4

Merk

Thomastik

Snaarspanning

Medium