Vier variaties voor cello

 13,50

14 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

De Cello Biënnale heeft vier schrijvers, Jan Brokken, Marente de Moor, Ilja Leonard Pfeijffer en Annelies Verbeke, gevraagd een verhaal te schrijven rondom de cello of cellist. Op vrijdag 30 september 2016 is deze bundel gepresenteerd. Het is een prachtige bundel geworden samengesteld door Mirjam van Hengel. In ieder verhaal speelt de cello op verschillende manieren een hoofdrol. Een boek voor iedere cellist(e) of liefhebber van de cello.

De verhalen in Vier variaties voor cello vormen een prachtige compositie, die ook lang na de Biënnale nog zal blijven klinken.

Een citaat uit het boek: Vier variaties voor cello

“Aan geen enkele reis begon hij jubelend, ook aan deze niet. Altijd dat gedoe met zijn cello in het vliegtuig… Hij kreeg de kist nauwelijks het gangpad door, en als hij hem dan eindelijk neerzette, op de vloer, goed klem tegen de stoel voor hem, kwam meteen het commentaar: ‘O, u bent musicus!’ Ja, nogal logisch, waarom sleepte je naders een kist waarin je een in stukken gehakt lijk kon verstoppende halve wereld door? Hollanders begonnen meteen te rekenen. ‘O, dat instrument zal wel kostbaar zijn.’ Amerikanen roken roem: ‘You must be mister Rostropovitsj!’ Heremetijd, dan wilde je direct weer in een taxi springen om terug te rijden naar je huis in hartje Amsterdam…”

Extra informatie

Gewicht256 g