Wood’s WHU400 luchtbevochtiger

 79,00

De Wood’s WHU400 is een flexibele en compacte luchtbevochtiger uit Zweden. Dit standaardmodel is geschikt voor ruimtes tot zo’n 40m2. Bescherm je cello (en jezelf) tegen te droge lucht in huis.

Uitverkocht

Beschrijving

In het late najaar, de wintermaanden en het vroege voorjaar kan de luchtvochtigheid in huis flink wisselen. Dit is afhankelijk van hoeveel neerslag er valt (dus hoe vochtig het buiten is) en hoe en hoeveel je jouw huis verwarmd.

Luchtvochtigheid en je cello

Een te lage relatieve luchtvochtigheid is gevaarlijk voor je cello. Bij waarden onder de 40 % loop je het risico dat je cello ernstig beschadigd raakt. Te droge lucht maakt dat het hout in de cello teveel krimpt en zo kunnen er scheuren ontstaan. Je merkt dat meestal als eerste aan het feit dat de stemknoppen kunnen losschieten. Dat kan al voorkomen onder de 50 % relatieve vochtigheid. Dat is een waarschuwingssignaal voor een te lage luchtvochtigheid.

De invloed van de luchtvochtigheid op jezelf

Een luchtbevochtiger verhoogt dus de luchtvochtigheid in de koudste tijd van het jaar, wanneer de lucht (te) droog is. Een goede luchtvochtigheid is niet alleen goed voor je cello (of andere muziekinstrumenten), maar ook voor jezelf. Je kunt verschillende problemen zoals een droge en gebarsten huid, droge ogen, geïrriteerde slijmvliezen, droge keel en kriebelhoest voorkomen.

Er zijn allerlei manieren om de luchtvochtigheid in je huis naar gezonde waarden (voor je cello en jezelf) te brengen. Eén van de meest effectieve methoden is het gebruik van een luchtbevochtiger (in het Engels: Humidifier), zoals deze Wood’s WHU 400 bijvoorbeeld.

De Wood’s WHU400 luchtbevochtiger heeft een traploze hygrostaat die je kunt instellen tussen de 45 en 75% luchtvochtigheid. Idealiter stel je hem in op zo’n 60%. Hij verspreidt waterdamp in de vorm van een soort mist, die langs de bovenkant van het apparaat zich in de ruimte verspreidt. De WHU400 heeft een transparante tank die gemakkelijk te vullen en schoon te maken is. Bovendien kun je duidelijk zien hoeveel water er nog in het reservoir zit. Met een volle tank doe je ongeveer een halve dag (waterverbruik is ongeveer 7 liter per dag). Wanneer de WHU400 in de nachtmodus staat, stralen de tank en de knop een discreet, blauw licht uit. De WHU400 is heel stil (minder dan 35dB) en zal je ‘s nachts niet uit je slaap houden. De WHU400 is bovendien zeer energiezuinig (30W).

De belangrijkste eigenschappen van de Wood’s WHU400 luchtbevochtiger:

 • Hij is klein (33,4 x 27,5 x 14 cm) en flexibel. Je kunt hem eenvoudig overal neerzetten.
 • De luchtbevochtiger heeft een nachtstand, handig voor in een slaapkamer.
 • In te stellen met een traploze hygrostaat tussen de 45 en 75% relatieve vochtigheid.
 • Er zit een goed waterfilter in en het reservoir (3,5 liter) is eenvoudig bij te vullen.
 • Hij is energiezuinig.
 • Hij werkt heel stil (minder dan 35dB).

Zoek je een luchtbevochtiger voor een wat grotere ruimte? Dan is de luxere en iets grotere Wood’s WHU600 misschien iets voor jou!

Extra tips om het klimaat in huis goed te houden voor je cello in de winter

 • Zet planten in de kamer (en geef ze regelmatig water!). Zo breng je op een natuurlijke manier wat meer vocht in de lucht.
 • Hang waterverdampers aan je verwarming. Deze kun je op veel plekken kopen (Blokker, Dille & Kamille, HEMA, Action).
 • Zet de thermostaat van je verwarming niet te hoog (maximaal 21 graden Celcius).
 • Laat ná het douchen gewoon de deur van je badkamer open staan. Zo verspreidt de waterdamp uit de badkamer zich in huis.
 • Heb je vloerverwarming? Dweil dan regelmatig de vloer, zodat zich waterdamp kan verspreiden in de ruimte.
 • Het gebruik van een stoomreiniger bij het schoonmaken in huis zorgt ook voor extra waterdamp in de lucht.
 • Zorg voor voldoende ventilatie in huis.

Extra informatie

Gewicht 2200 g
Benodigdheden

Humidifier, Hygrometer, Luchtbevochtiger, Onderhoud

Andere suggesties…