Cello ‘Student II’ – Stentor

 950,00

De Cello ‘Student II’ is een instrument dat is ontstaan uit de samenwerking met mijn vaste vioolbouwer. We stelden onszelf de opdracht een ‘zo goedkoop mogelijke goede cello’ te ontwikkelen.

Deze cello maakt cello spelen op een goed instrument bereikbaar voor een nog groter publiek. Op deze cello krijg je evenveel garantie als op de duurste instrumenten in de Cellowinkel. Dit is mijn meest eenvoudige cello met een klank die zorgt dat je blíjft spelen en die je uitdaagt om creatief te zijn. Cellospelen in de pure vorm!

CELLOWINKEL KWALITEITSCERTIFICAAT

Cellowinkel KwaliteitscertificaatDeze cello wordt geleverd met het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat. Eigenlijk komt het erop neer dat deze cello eerst helemaal is gedemonteerd en geoptimaliseerd vóórdat hij de cellowinkel in komt. Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat je met een compleet en optimaal afgesteld instrument de winkel verlaat.

Bovendien ontvang je als service de eerste onderhoudsbeurt na één jaar geheel gratis. Dat betekent jaren zorgeloos cello spelen! Meer weten? Lees hier alles over het Cellowinkel Kwaliteitscertificaat.

Beschrijving

Over mijn zoektocht naar de ‘goedkoopste goede cello’…

Ik krijg regelmatig de vraag: “Mirjam, heb je niet een nòg goedkopere cello dan wat er in de Cellowinkel te koop is?” En daarbij dan de opmerking: “Maar hij moet natuurlijk wel goed zijn!” Tot voor kort lukte het mij niet hierin te voorzien. Natuurlijk, ik kan nog goedkopere instrumenten inkopen, geen probleem. Maar die aanvullende opmerking (dat hij wel goed moet zijn) is voor mij het uitgangspunt, als ik inkoop voor de cellowinkel. Dat geldt niet alleen voor de cello’s, maar voor alles dat ik verkoop.

Samen met mijn leveranciers en mijn vaste vioolbouwer heb ik een oplossing gevonden: Een goede èn goedkope cello voor onder de €1.000,-. Naast de cello ‘Puur’ hebben we ook, de cello ‘Student II’ gevonden. Zo genoemd om twee redenen. De eerste reden is dat deze cello geen verfraaiingen of bijzondere afwerkingen heeft en komt met een eenvoudige hoes en strijkstok. De tweede reden is dat we hem hebben gebaseerd op de Stentor Student II ; een fabriekscello uit Engeland met een ebben garnituur.

Van ‘fabriekscello’ naar goede ‘Cellowinkel Cello’

De standaard Stentor Student II heeft een ebbenhouten garnituur (ebben toets, kielhoutje, stemsleutels, pen, enzovoort). Het bovenblad is van massief vurenhout en het onderblad van massief esdoorn. De cello heeft een eenvoudige inleg en donker bruine lak. Er zit een staartstuk met fijnstemmers op en heel eenvoudige stalen snaren. De cellohoes is gevoerd in de kleur grijs met rood en van Nytex (soort nylon) en de strijkstok heeft wel natuurhaar maar is verder heel eenvoudig.

Om van de Stentor Student II de Cellowinkel Cello ‘Student II’ te maken verbetert mijn vioolbouwer elke cello op de volgende punten:

  • De stemsleutels worden verwijderd en opnieuw op maat erin gezet, zodat ze soepel en correct werken;
  • De cellokam wordt opnieuw gesneden en passend gemaakt;
  • De groeven in het kielhoutje worden nagekeken en zo nodig bijgewerkt;
  • De ebben toets wordt nagekeken en zo nodig gevlakt;
  • De stapel (of ‘ziel’) wordt eruit gehaald, precies op maat gemaakt en opnieuw geplaatst;
  • Het staartstuk wordt vervangen door een professioneel exemplaar met goed werkende fijnstemmers;
  • De eenvoudige stalen snaren worden vervangen door een set Jargar Medium, Crown, Alphajue snaren of een combinatie hiervan;

En zo wordt de Cello ‘Student II’ geboren! De goedkoopst mogelijke goede cello…

De ‘Student II’ is een cello die alles heeft wat je zoekt in een goede cello, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Deze cello is geschikt voor elke cellist (beginnend en gevorderd) die een beperkt budget wil spenderen aan het instrument maar wel hoge eisen heeft aan de kwaliteit.

 

Maatvoering en levering

Deze cello is leverbaar in de volgende maten: 4/4,  3/4 , 1/2 , 1/4 en 1/8. Bekijk onderstaande tabel voor een indicatie van de benodigde maat:

Wat is je leeftijd?
Wat is de lengte vanaf de grond tot de onderkant van je kin?
Welke maat cello is voor jou geschikt?
4 tot 6 80 cm 1/8 cello
5 tot 7 90 cm 1/4 cello
6 tot 8 100 cm 1/2 cello
8 tot 11 105 cm 3/4 cello
vanaf 10 > 105 cm 4/4 cello

Deze cello is in één kleur verkrijgbaar. De kleur zal per instrument iets verschillen en kan dus enigszins afwijken van de hier getoonde afbeeldingen:

Prijzen

De cello ‘Student II -Stentor’ is te koop voor de getoonde prijs (inclusief hoes en strijkstok), of tegen meerprijs met een andere snarenset,  strijkstok, cellohoes of lichtgewicht cellokoffer bijvoorbeeld.

Belangstelling voor de cello ‘Student II – Stentor’?

Als u belangstelling heeft voor deze cello, dan kunt u een afspraak plannen om hem te komen proberen. Informeer bij maten die niet op voorraad zijn naar de levertijd.

Koop je cello in de cellowinkel en krijg  een cello les er gratis bij!

Bel me op: 06 – 36112857, of stuur me een email.

 

 

Extra informatie

Gewicht 7700 g
Maatvoering

4/4 cello, 3/4 cello, 1/2 cello, 1/4 cello, 1/8 cello, 1/10 cello, 1/16 cello

Andere suggesties…