Waar kan ik het beste een cello huren?

Cello huren verhuur cellos celli huurcello celloverhuur.nl
  1. Huur een cello bij een officiële winkel.
  2. met een zo breed mogelijk cello-assortiment,
  3. die ook huurkoop aanbiedt,
  4. waar je ook onderhoud en reparatie kan laten verzorgen,
  5. en die garant staat voor de kwaliteit van de spullen.

Extra tip: Huur alléén een cello met goede snaren en een goede strijkstok!

Huur een cello bij een officiële winkel

Wanneer je huurt bij de Cellowinkel, dan kun je er vanuit gaan dat alles rond de verhuur goed geregeld is, zoals garanties, onderhoud en de verzekering. De afspraken worden vastgelegd in een helder huurcontract met transparante voorwaarden en garanties. Zo kun je zorgeloos van het cello spelen genieten.

Wanneer je huurt van een particulier, dan moet je zelf vaak nog zaken regelen of apart afspreken met de verhuurder. Op internet (denk aan Marktplaats bijvoorbeeld) worden allerlei cello’s aangeboden voor de verhuur. Let goed op de voorwaarden, wanneer je ervoor kiest om via een particuliere aanbieder een cello te huren.

Huur een cello bij een winkel met een zo breed mogelijk cello-assortiment

De Cellowinkel heeft het grootste en breedste assortiment aan cello’s binnen de prijsklasse van €700,- tot €7.000,-. De keuze in prijs en kwaliteit is in het standaard aanbod al erg groot. Daarnaast is het ook nog mogelijk om een cello helemaal naar jouw eigen wensen samen te stellen. Wanneer je na enige tijd besluit om een instrument aan te schaffen, dan is het fijn dat je kunt kiezen uit een zo breed mogelijk aanbod aan cello’s binnen jouw budget en wensen.

Ik krijg geregeld klanten die elders een cello hebben gehuurd waar ze gebruik kunnen maken van een huurkoop constructie, maar die voor de aanschaf toch komen kijken bij de Cellowinkel. Er wordt vaak geadverteerd met huurkoop aanbiedingen. Dat klinkt ook goed. Tot je er achter komt dat het aanbod van cello’s die je na een huurperiode kunt kopen toch heel beperkt is of net buiten jouw budget vallen.

Is het beter om eerst een cello te huren vóór je een cello gaat kopen?

Voor sommige mensen wel en voor anderen niet… Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Wil je graag beginnen met cello spelen maar weet je nog niet zeker of cello spelen iets voor je is? Ga dan zeker eerst huren. Wil je op een kwalitatief goed instrument beginnen, maar kun je dat (nog) niet betalen? Dan kan een vorm van huurkoop voor jou interessant zijn. Je huurt dan een bepaalde periode een cello (meestal één jaar) en als je na dat jaar besluit een cello te kopen, dan krijg je de betaalde huur of een deel daarvan als korting bij je aanschaf.

Bij de Cellowinkel kun je via huurkoop een cello aanschaffen. Je hoeft bij de aanvang van de huur nog niet te beslissen of je op termijn ook een cello wilt kopen. Dat mag je ook beslissen na één of na meerdere jaren huren. Je krijgt dan altijd een korting van één jaar huurkosten op de aanschaf van een cello. Wil je een andere cello kopen dan de cello die je hebt gehuurd? Géén probleem. Je mag gewoon kiezen uit het totale aanbod van de Cellowinkel of samen met mij een unieke eigen cello samenstellen en ook dan geldt de korting. Die flexibiliteit is fijn, als je nog zoekende bent naar wat voor een cello bij jou past.

Huur een cello bij een winkel die ook onderhoud en reparatie kan verzorgen.

Het is handig en in de meeste gevallen ook goedkoper om je cello te huren bij een winkel die ook onderhoud en reparatie kan verzorgen. Ook een huurinstrument heeft onderhoud nodig namelijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje en onbedoeld kan er iets gebeuren met je cello, waardoor je hem moet aanbieden voor reparatie. Wanneer een cello ook in onderhoud is op dezelfde plek als waar hij wordt gerepareerd, worden er meestal aantrekkelijker tarieven gehanteerd.

Bij de Cellowinkel kun je terecht voor alle vormen van onderhoud en eventuele reparaties aan je cello. Dat is niet alleen handig, maar ook goedkoper dan voor reparatie naar weer een andere vioolbouwer moeten gaan. De verhuurcello’s van de Cellowinkel hebben (net als de cello’s die ik verkoop) allemaal een kwaliteitscertificaat gekregen vóór ze in de verhuur gaan. Bovendien worden de celli uit de verhuur jaarlijks nagekeken door mijn luthier. Zo blijft de kwaliteit van je instrument gegarandeerd. Dat geeft jou de zekerheid van jaren speelplezier, zonder zorgen.

Huur een cello met goede snaren en goede strijkstok!

Doe jezelf (en je omgeving, waaronder je docent) een plezier en huur alsjeblieft een cello met op z’n minst fatsoenlijke, maar liefst gewoon goede snaren. Als docent zie ik soms instrumenten voorbij komen, bespannen met levenloze staaldraadjes en een haast onbespeelbare setup. Het is zo jammer van alle moeite die de huurder dan doet om daar een mooie klank mee te maken. Hetzelfde geldt overigens voor de strijkstok. Er zijn ‘wegwerp-strijkstokken’ in de handel met synthetische haren die niet eens opnieuw behaard kunnen worden. Laat je ook niet verleiden door een hippe carbon-stok. Een echt goede carbon-strijkstok is namelijk duur. Slechtere strijkstokken worden vooral bij de goedkopere cello’s geleverd.

Mijn tip is om te investeren in een cello en strijkstok die je teruggeeft wat je erin stopt (en liefst nog méér). Voor veel mensen is een huurinstrument namelijk de eerste stap in hun muzikale carrière. Het is zo jammer als je met slechte spullen een onnodig moeilijke start moet maken.