ACUS One for Strings 6T

 839,00

De ACUS OneForStrings 6T is compact en ‘road-ready’. Deze versterker heeft een vermogen van 130 Watt, wat voldoende is voor een optreden voor een klein publiek, voor een groot publiek (als monitor) of voor gebruik in de studio. De ACUS OneForStrings 6T heeft bovendien drie kanalen en een ingebouwde effect-loop.

Wil je vooral thuis of in de studio aan de slag en treed je soms op voor een klein publiek? Of wil je optreden voor een groot publiek met een eenvoudige en lichte versterker die je tevens als monitor kunt gebruiken? Dan is dit het ACUS model voor jou!

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

De cello-versterking voor in de studio

De ACUS One for Strings 6T is een lichte en compacte akoestische versterker met drie kanalen. Dit model is zowel geschikt als monitor op een podium als voor (thuis) in de studio. Kenmerkend aan de serie versterkers van ACUS is de natuurgetrouwe weergave van het geluid van de cello. Heb je een mooi instrument, dan wil je ook dat de kwaliteiten van je cello worden versterkt! En deze versterkers ‘kleuren’ het geluid minimaal, zodat je een heel pure weergave krijgt.

De drie kanalen van de ACUS 6T

Er staan drie kanalen tot je beschikking. Elk kanaal is uitgevoerd met een peak LED, een 3-band equalizer instelbaar op + of – 15 dB (hoog, midden en laag), een effect-send volume voor de hoeveelheid reverb en een kanaal volume.

Kanaal 1 en 2 geven je de keuze tussen een gebalanceerde microfoon-ingang (1 kOhm) of een ongebalanceerde lijn-ingang (1 MOhm). De DPA 4099c microfoon kan direct in de microfooningang, welke is uitgerust met een schakelbare fantoomvoeding. Alle piëzo-elementen in de cellowinkel (FWF MC-01 en MC-02) hebben voldoende uitgangsvolume en kun je zo invoeren in de lijn-ingang van deze versterker. Andere typen piëzo elementen kunnen een voorversterker nodig hebben, dus let daar op!

Kanaal 3 heeft een lijn-ingang en is bijvoorbeeld geschikt voor het aansluiten van een in mono aan te sluiten instrument.

Overige aansluitingen op de ACUS 6TC

Deze versterker heeft een stereo ingang (twee RCA tulp-pluggen, 22 kOhm impedantie) met een eigen volume-regeling, waarop je een mp3-speler, telefoon, tablet, computer of keyboard of synthesizer aan kunt sluiten. Er is ook een stereo uitgang (RCA tulp-pluggen), waarop je bijvoorbeeld een opnameapparaat kunt aansluiten.

Er is een ‘direct-out’ uitgang (XLR-plug), waarmee je de versterker met een lange kabel kunt aansluiten op een zaal-installatie (PA).

Aan de achterkant van de versterker vind je de aansluiting voor de voedingskabel, een aan/uit-schakelaar en een ‘ground lift’ schakelaar. Met deze schakelaar kun je ervoor zorgen dat een eventuele brom, veroorzaakt door een aardlus wordt opgeheven. Een aardlus kan optreden in muziekinstallaties (versterkers) als een magnetisch veld of elektrische stroom onbedoeld een elektrische spanning induceert in een gesloten elektrisch circuit, vooral bij het gebruik van signalen met een heel lage spanning, zoals microfoons of piëzo’s bijvoorbeeld. Dit hoor je dan terug in de vorm van een brom-geluid.

Technische specificaties van de ACUS One for Strings 6TC

Frequentiebereik 50 Hz – 20 kHz
Maximaal vermogen 130 Watt
Woofer 1 x 6 inch (90W)
Tweeter dome tweeter (40W)
Bass 2-weg bas-reflex
Gewicht 10,5 kg
Afmetingen hoogte 34,5 cm, breedte 28,5 cm, diepte 29 cm

ACUS Sound Engineering

ACUS Sound Engineering is een Italiaans bedrijf, dat al haar producten ontwerpt en produceert in Recanati, Italië. De productie richt zich voornamelijk op akoestische versterkers, welke zijn ontwikkelt door een ex-engineer van Schertler versterkers. Kenmerkend aan ACUS is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van hun versterkers. De versterkers zijn bovendien breed inzetbaar en ideaal voor het gebruik met (semi-)akoestische instrumenten, waaronder de strijkinstrumenten.

Extra informatie

Gewicht 12000 g
Cello versterking

Versterker