Fishman C-200 Concert Series element voor Cello

 329,00 434,50

De Fishman C-200 bestaat uit een cello pickup die is verwerkt in een Aubert cellokam. Op die manier zit het element dus zo dicht mogelijk bij de bron van de klank – in de kam.

Wissen

Beschrijving

Het keramische piëzo element van de Fishman C-200 zit verwerkt in een hoge kwaliteit cello kam van het merk Despiau. Zo ontstaat een goed gebalanceerd geluid van het hele toonbereik van de cello. Groot voordeel van deze verwerking van de piëzo is dat dit element veel minder gevoelig is voor oversturing (feedback) dan een microfoon. De klank is heel consistent en niet afhankelijk van plaatsing op de cello.

Hoe klinkt je cello met de Fishman C-200?

De Fishman C-200 zorgt met de piëzo die verwerkt is in de cellokam voor een natuurlijke weergave van je cello. De toon heeft een mooie kwaliteit en de klank heeft voldoende complexiteit. Dit element zorgt voor een klank die tussen dat van een standaard piëzo en een microfoon inzit. De klank is helder en klinkt naturel.

De Fishman C-200 in combinatie met een (voor)versterker

Fishman raadt je aan om een voorversterker te gebruiken die is gematched met de uitgangsimpedantie, maar echt nodig is dat niet. Dit element is prima direct aan te sluiten op bijvoorbeeld de ACUS versterkerreeks. Maar als je wilt kun je een aparte voorversterker kopen. Kies dan bijvoorbeeld voor de Fishman Platinum Pro Preamp. Deze kan ik je als dealer van Fishman leveren voor zo’n €250,-, maar als ik eerlijk ben zou ik je eerder adviseren dat geld extra te investeren in een goede versterker.

De Fishman C-200 op maat laten maken

Je kunt dit element niet zo uit de doos gebruiken op je cello. Het moet eerst op maat worden gemaakt voor jouw cello. De kam wordt dan (net als elke nieuwe cellokam) op maat gesneden voor jouw setup. Op die manier wordt je akoestische cello in één stap een elektroakoestisch instrument. Wil je absoluut geen aanpassing aan je instrument, kies dan voor één van de andere cello elementen in de cellowinkel. Dit element is echt bedoeld voor mensen die graag een elektroakoestische cello willen en door eenvoudig in te pluggen versterkt willen spelen.

Aan jou de keuze. Je kunt dit element kopen zoals het is (en het door je eigen vioolbouwer op maat laten maken). Je kunt er ook voor kiezen om de kam door ons op maat te laten maken voor jouw cello. Dat laatste doen we graag voor je en we kunnen je dan ook garanderen dat het correct wordt uitgevoerd. Je betaalt dan wel wat extra’s voor het op maat maken van de kam.

Extra informatie

Standaard of op maat gemaakt

Standaard, Op maat gemaakt

Andere suggesties…