Cello strijkstok ‘Starter Plus’ Jaeger

 185,00

De cello strijkstok ‘Starter Plus’ is een prima cello stok voor beginnende cellisten. Deze strijkstok heeft een ebbenhouten slof en de stang is gemaakt van een geselecteerde kwaliteit brazielhout. De stok heeft een natuur haren bespanning. De stok heeft een achthoekige stang, wat zorgt voor een prima stabiliteit bij het strijken.

De cello strijkstok ‘starter plus’ is er voor jonge en volwassen cellisten, maar niet voor de kleinsten. De stok is namelijk alléén verkrijgbaar in de volgende maten: 4/4, 3/4 en 1/2.

Beschrijving

De cello strijkstok ‘Starter Plus’ is een prima cello stok voor beginnende cellisten.

Deze strijkstok heeft een ebbenhouten slof en de stang (het lange houten deel van de strijkstok) is gemaakt van een goede kwaliteit brasilhout: Massarandubahout om precies te zijn. Massaranduba hout (Manilkara bidentate) is een hardhout soort dat ook wel Paardevleeshout wordt genoemd, vanwege de kleur als het net gezaagd is. Het hout heeft een fijne gelijkmatige structuur met een sterke, licht golvende kruisdraad. De stok heeft een natuur haren bespanning. De stok heeft een achthoekige stang, wat zorgt voor een prima stabiliteit bij het strijken. Dat is prettig voor beginnende cellisten.

De cello strijkstok ‘starter plus’ is er voor jonge en volwassen cellisten, maar niet voor de kleinsten. De stok is namelijk alléén verkrijgbaar in de volgende maten: 4/4, 3/4 en 1/2. Je kunt bij het plaatsen van je bestelling aangeven welke maat je voorkeur heeft. Weet je niet welke maat je nodig hebt, neem dan even contact met me op. Ik help je graag aan een goede stok, zodat je veel plezier houdt in je cello hobby.

Hoe belangrijk is de kwaliteit van een strijkstok bij het cello spelen?

Hier is maar één antwoord juist: Ontzettend belangrijk! Als je zou moeten kiezen tussen een minder goede strijkstok met een goede cello of een minder goede cello met een goede strijkstok, dan moet je voor de goede strijkstok kiezen. Veel mensen onderschatten de waarde van de strijkstok voor het cellospel. Maar de cello is een – inderdaad – ‘strijkinstrument’ en dat strijken gebeurt met de strijkstok.

Als je al wat verder bent met cello spelen (starter ‘plus’ zeg maar), dan kun je jouw cellospel een extra duwtje geven door een betere strijkstok aan te schaffen. Maar dan ben je er ook aan toe en zul je in staat zijn om in je spel het verschil te maken met de betere strijkstok. Dat ga je dan dus ook horen (en niet alleen jij gelukkig!).

Mocht je na verloop van tijd besluiten om rond te kijken voor een wat betere strijkstok, doe deze ‘starter plus’ dan niet weg! Het is altijd fijn om een extra strijkstok achter de hand te hebben. Cellisten hebben vaak maar één cello, maar meerdere strijkstokken. Je kunt dan experimenteren en voor bepaalde soorten muziek een andere stok gebruiken in combinatie met andere harssoorten bijvoorbeeld.

Waarom krijgt deze cello strijkstok ‘Starter Plus’ die naam?

Zeker, er zijn nog goedkopere strijkstokken te koop voor de cello (en veel meer duurdere). Ik heb voor het aanbod van deze strijkstok gekozen vanwege de relatief lage prijs in combinatie met de kwaliteit van de materialen en de bouw door een bekend merk. Strijkstokken onder de €200,- komen namelijk niet uit een atelier van een stokkenbouwer.

Deze strijkstok is wel – net als alle strijkstokken – met de hand in elkaar gezet en draagt hij het ingeslagen label “Jaeger”, uit het atelier van GEWA in Duitsland.

Extra informatie

Gewicht 2002 g
maat

4/4, 3/4, 1/2