Cello strijkstok ‘Starter’ Dörfler

 165,00

De cello strijkstok ‘starter’ is wat de naam al doet vermoeden een cello stok voor beginnende cellisten.  De strijkstok is verkrijgbaar in de volgende maten: 4/4, 3/4, 1/2, 1/4 en 1/8. De 4/4 strijkstok weegt 86 gram.

2 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

De cello strijkstok ‘starter’ is wat de naam al doet vermoeden een cello stok voor beginnende cellisten.  De strijkstok is verkrijgbaar in de volgende maten: 4/4, 3/4, 1/2, 1/4 en 1/8. De 4/4 strijkstok weegt 86 gram. Wil je een kleinere maat dan de 4/4 laat het me dan weten dan ga ik die voor je bestellen.

Deze strijkstok heeft een ebbenhouten slof en de stang (het lange houten deel van de strijkstok) is gemaakt van een goede kwaliteit brasilhout. De stok heeft een natuur haren bespanning (bij andere beginnersstokken wordt vaak kunststof ‘nephaar’ gebruikt, met zeer weinig grip op de snaren). De stok heeft een achthoekige stang, wat zorgt voor meer stabiliteit, omdat dit de stok wat stijver maakt. Dat is prettig voor mensen die net beginnen met cello spelen.

De cello strijkstok ‘starter’ is er voor cellisten van alle leeftijden en verkrijgbaar in de volgende maten:
4/4 , 3/4 , 1/2 , 1/4  en 1/8. Je kunt bij het plaatsen van je bestelling aangeven welke maat je voorkeur heeft. Weet je niet welke maat je nodig hebt, neem dan even contact met me op. Ik help je graag aan een goede stok, zodat je met plezier kunt starten met je cello carrière.

Hoe belangrijk is de kwaliteit van een strijkstok bij het cello spelen?

Hier is maar één antwoord juist: heel belangrijk! Veel mensen onderschatten de waarde van de strijkstok voor het cellospel. Maar de cello is een – inderdaad – ‘strijkinstrument’ en dat strijken gebeurt met de strijkstok.

Als beginner moet je het strijken nog helemaal ontdekken. En daarvoor is deze stok bij uitstek geschikt. Als je wat verder bent met cello spelen kun je jouw cellospel een extra duwtje geven door een betere strijkstok aan te schaffen. Maar dan ben je er ook aan toe en zul je in staat zijn om in je spel het verschil te maken met de betere strijkstok.

Mocht je na verloop van tijd besluiten om rond te kijken voor een wat betere strijkstok, doe deze ‘starter’ dan niet weg! Het is altijd fijn om een extra strijkstok achter de hand te hebben. Cellisten hebben vaak maar één cello, maar meerdere strijkstokken. Je kunt dan experimenteren en voor bepaalde soorten muziek een andere stok gebruiken in combinatie met andere harssoorten bijvoorbeeld.

Waarom krijgt deze cello strijkstok de naam ‘starter’?

Zeker, er zijn nog goedkopere strijkstokken te koop voor de cello (en veel meer duurdere). Ik heb voor het aanbod van deze strijkstok gekozen vanwege de relatief lage prijs in combinatie met de gegarandeerde kwaliteit van de materialen en de bouw door het bekende merk Dörfler. Strijkstokken onder de €200,- komen namelijk niet uit een atelier van een stokkenbouwer, tenzij deze net als ik inkoopt bij de fabriek. Deze strijkstok is wel – net als alle strijkstokken – met de hand in elkaar gezet overigens. Het merk Dörfler staat wereldwijd bekend om haar kwaliteit.

Extra informatie

Gewicht 2002 g
maat

4/4, 3/4, 1/2, 1/4, 1/8

Andere suggesties…